Nieuws - 2 februari 2019   11:05 Lindsey Vonn stopt officieel met wedstrijden na WK in Zweden

Door:

Het hing al even in de lucht, maar nu is het officieel. Lindsey Vonn stopt met wedstrijden rijden en zal alleen het WK in Åre nog meedoen! 

“Ik heb altijd de limieten van het skiracen gepusht en ik heb geweldige successen geboekt, maar ook dramatische crashes gehad. Het zijn twee hele emotionele weken geweest en het is de moeilijkste beslissing uit mijn carrière, maar ik heb geaccepteerd dat ik niet meer door kan gaan.”

Lindsey Vonn zal volgende week tijdens de Wereld Kampioenschappen in Åre nog mee doen aan de Downhill en Super-G races, maar dat zijn dan echt de laatste van haar lange en succesvolle carrière. In eerste instantie wilde de Amerikaanse doorgaan totdat ze het record van Ingemar Stenmark (86 World Cup overwinningen) had verbroken, maar de grote hoeveelheid crashes en de bijbehorende fysieke problemen zitten te veel in de weg.

“Mijn crash in Lake Louise was veel zwaarder dan ik liet merken. Na een lange revalidatie voelde ik me beter dan ooit, maar toen ging het in november weer mis in Copper Mountain. Ik blesseerde mijn linker knie, scheurde mijn buitenste knieband en liep drie breuken op. Ondanks alle therapie, training en een kniebrace kan ik niet meer de bochten maken zoals het zou moeten. Mijn lichaam roept STOP en het is tijd om te luisteren.”

Met 82 World Cup overwinningen, 20 World Cup titels, 3 Olympische medailles en 7 WK medailles kan ze terugkijken op een geweldige loopbaan en de records die ze heeft weten te vestigen zullen waarschijnlijk nog lange tijd blijven staan. Toch doet het niet behalen van het record van Ingemar Stenmark wel een beetje pijn. “Stoppen is niet wat ik erg vind. Stoppen zonder mijn grootste doel te behalen is iets wat wel altijd bij me zal blijven.”

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws