Nieuws - 15 juni 2017   17:32 Lindsey Vonn wil ‘Battle of the Sexes’ wedstrijd gaan organiseren

Door:

Dus, van de FIS mag je als vrouw niet meedoen bij de mannen? Jammer, maar dan start je toch gewoon je eigen competitie? Dit is precies wat Lindsey Vonn gaat doen! 

Lindsey Vonn is zo onderhand de meest succesvolle, vrouwelijke skiër ter wereld, zelfs als je ook naar de prestaties van alle mannen kijkt! Nog nooit heeft een skiër zoveel prijzen binnen geharkt als Vonn en daarom wilde ze het graag tegen de mannen opnemen. Best logisch, met zo’n titel! De FIS zelf vindt het alleen niet zo’n goed idee en die zei dus doodleuk ‘NEIN!’ tegen Lindsey Vonn.

De FIS redeneert namelijk dat ze alles gelijk moeten houden. Oftewel, als Vonn bij de mannen mee mag doen, dan zouden de mannen ook bij de vrouwen mee mogen doen. En ja, dat zorgt voor scheve gezichten! Officieel moet het verzoek nog in behandeling genomen worden ergens in oktober van dit jaar, maar eigenlijk is het al bekend dat het niet gaat gebeuren.

Om dit te omzeilen heeft Lindsey Vonn een heel simpel idee, ze gaat dan maar een eigen wedstrijd organiseren waarbij het wél kan! Dan heeft de beste ter wereld zijn de nodige voordelen, want de grootste namen in de skiwereld kan zij natuurlijk zo op trommelen om mee te doen. Het zal dan geen officiële wedstrijd zijn waar punten mee gescoord kunnen worden, maar het is wel een mooie graadmeter om te zien hoe goed die dames nu écht kunnen skiën.

Het plan is om de wedstrijd te houden in het Canadese Lake Louise, waar ze al heel wat overwinningen binnen heeft geharkt. De wedstrijd moet dan in dezelfde periode als de WK wedstrijd verreden gaan worden. Promoters zien het in ieder geval wel zitten, omdat zij dit zien als een extra stukje publiciteit voor de Olympische Spelen van de aankomende winter. Een extra reden om het skiën nog even volle bak in de picture te zetten. Top toch?

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws