Nieuws - 18 december 2017   9:15 Lindsey Vonn wint ‘gewoon’ weer wedstrijd, geen blessureproblemen meer?

Door:

Een week geleden leek het er nog op dat het Olympisch seizoen van Lindsey Vonn in gevaar kon komen vanwege een acute rugblessure, maar nu lijkt het erop dat daar geen problemen meer mee zijn. Afgelopen weekend won ze gewoon weer de Super-G in Val d’Isere! 

Precies een week geleden schreven we over de blessure van Lindsey Vonn, die tijdens een wedstrijd ineens last kreeg van haar rug en daarna strompelend naar de auto ging. Er was direct een hoop onrust en er werd al geroepen dat haar hele seizoen in gevaar kon komen, aangezien zo’n blessure aardige gevolgen kan hebben. Dit seizoen is voor Lindsey Vonn de laatste keer dat ze mee gaat doen aan de Olympische Spelen en dan kan je zo’n zware blessure natuurlijk niet gebruiken!

Nu, een week later, lijkt het erop dat de problemen alweer voorbij zijn. Tijdens de World Cup in Val d’Isere heeft ‘s werelds beste skiër weer een overwinning achter haar naam kunnen zetten door de Super-G met een aardige marge te winnen. Hiermee heeft ze haar 78e overwinning in het World Cup circuit binnen weten te halen, waarmee ze weer een stap dichterbij haar volgende doel is. Het absolute overwinningsrecord.

Dat record staat namelijk op naam van Ingmar Stenmark die in totaal 86 World Cup overwinningen binnen heeft geharkt. Oftewel, nog negen overwinningen te gaan en ook dat record gaat naar de Amerikaanse skister en dan staat ze werkelijk waar overal bovenaan in de geschiedenisboeken. Zoals gezegd gaat dit jaar ook het laatste jaar worden voor Lindsey Vonn’s Olympische carrière, nadat ze in 2014 de Spelen moest laten schieten door een blessure.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws