Nieuws - 15 april 2015   12:16 Livestreamen met de GoPro HEROCast krijgt een flink prijskaartje

Door:

GoPro heeft gisteren een nieuw product aangekondigd om HD beelden van je camera direct uit te kunnen zenden! Ze noemen het nieuwe apparaatje de HEROCast maar verwacht niet dat je er snel eentje kan kopen. Het prijskaartje is met ongeveer €7000,- niet mals te noemen maar het kan de wereld van livestreams op zijn kop zetten!

De huidige generatie GoPro camera’s heeft al een simpele mogelijkheid om beelden te streamen naar het internet, maar daarvoor heb je een smartphone nodig met een constante verbinding. De kwaliteit is niet echt geweldig en je bent in feite afhankelijk van de netwerk kwaliteit om een fatsoenlijke stream op te zetten! Voor de pro markt heeft GoPro nu een nieuwe oplossing bedacht, die ervoor moet zorgen dat Full HD beelden direct vanaf de GoPro camera uitgezonden kunnen worden.

Deze HEROCast is dan ook niet gericht op de normale consument maar juist op de bedrijven die live-events organiseren en deze beelden direct uit willen zenden. Events zoals de X Games, Olympische Spelen en andere grote wedstrijden kunnen op deze manier haarscherpe POV beelden direct uitzenden zonder vertraging terwijl de atleten met een afdaling bezig zijn! Wij hopen dan ook dat deze producten snel opgepakt gaan worden en dat we volgend seizoen live POV beelden kunnen verwachten bij de grote wedstrijden.

GoPro HEROCast

Het apparaat is eigenlijk niets meer dan een klein kastje met een antenne en de benodigde technologie om de beelden te kunnen streamen. Er zit een interne batterij in om het hele zaakje van stroom te voorzien waardoor je dus geen extra onderdelen nodig hebt. De accu gaat ongeveer 40 minuten mee, maar door Battery BacPac’s te gebruiken kan dit flink verbeterd worden.

 

De HEROCast is bovendien op twee manieren te bevestigen, afhankelijk van hoe en waar je hem wilt gebruiken. Allereerst is er de BacPac methode, waarbij het zendkastje op de achterkant van de GoPro vast gemaakt wordt en zowel de HEROCast als de camera zitten dan in de waterdichte behuizing. Als je niet graag een antenne op je helm wilt hebben is er nog een andere oplossing! De HEROCast is namelijk ook via een kabel te bevestigen aan de GoPro camera’s. Dit gaat via een speciale MicroHDMI kabel, die kleiner is dan normale HDMI maar wel over een sluitingsmechanisme beschikt. Zo hoef je niet bang te zijn dat de kabel loskomt bij het uitvoeren van een stunt! De HEROCast kan je vervolgens in je broekzak stoppen om er voor te zorgen dat hij niet in de weg zit.

GoPro HEROCastDe HEROCast BacPac

Er is uiteraard professionele apparatuur vereist om de beelden van de HEROCast te ontvangen, maar daar krijg je ook heel wat voor terug. De beelden kunnen in een maximale resolutie van 1080p doorgestuurd worden, maar dan wel met 60 frames per seconde! Super soepele beelden kunnen dus direct gestreamd worden zonder dat ze eerst van de camera gehaald moeten worden. De HEROCast werkt alleen met de HERO3+ Black en de HERO4 Black camera’s.

Dit apparaatje kan een hele grote ontwikkeling betekenen voor de vele livestreams die wij hier voorbij zien komen. Hoe vet zou het zijn als je direct de POV beelden van Red Bull Crashed Ice of de Freeride World Tour kan zien terwijl ze op dat moment met een run bezig zijn? Tot nu toe moeten we het altijd doen met normale camera’s en zo nu en dan wat POV beelden in een pauze, maar dit kan dus snel veranderen. Spannend!

Bron:

Foto's: GoPro

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws