Freestyle. Nieuws - 24 april 2019   19:06 Loranne Smans over NK/BK Freestyle 2019 in LAAX & Audi Nines

Door:

De cijfers liegen er niet om, Loranne Smans heeft vorige week tijdens het NK/BK Freestyle Ski & Snowboard 2019 in LAAX goede zaken gedaan. Hoog tijd om eens met de talentvolle snowboardster te praten en uiteraard kwamen de vragen over Audi Nines ook omhoog!

Na Seppe Smits was het eveneens een Belgische atleet die via haar sportieve acties de spotlight op zich wist te krijgen. Loranne Smans stond namelijk tijdens het NK/BK Freestyle Ski & Snowboard 2019 in LAAX drie keer op het podium, waar ze er twee keer met de overwinning vandoor ging. “Ik ben echt heel erg blij!” start Smans haar betoog vol blijdschap. “Je weet van te voren dat Melissa en Evy ook heel sterk rijden, dus het is altijd heel spannend hoe het gaat aflopen. Gelukkig ging het voor mij deze week erg goed, maar ik had het zeker niet verwacht. Sowieso is het erg leuk om te zien dat er bij de vrouwen een hoog niveau is gereden en daarom ben ik nu extra blij met dit resultaat!”

Dan door naar de complete week en dan vooral even focussen op de halfpipe, waar het voor de door Burton & Anon gesponsorde atlete eveneens van een lijen dakje ging. Smans: “Halfpipe is inderdaad niet echt mijn discipline, maar ik denk dat dat voor heel veel Nederlandse en Belgische atleten geldt. Dat maakt het eigenlijk ook wel zo leuk, want pipe rijden an sich is en blijft gewoon erg vermakelijk om te doen. Zeker met deze halfpipe die hier in LAAX ligt, die is gewoon echt heel goed,” geeft Loranne Smans nog even een compliment aan de shapers, waarna ze overigens niets van een carriere switch wilt horen. “Haha, nee halfpipe gaat ‘m voor mij niet worden. Slopestyle en Big Air gaan me toch wat beter af!”

Loranne Smans

Zodoende was de week teneinde voor de Belgische atlete en zou ze normaal gesproken tevreden huiswaarts keren, maar daar kwam op het laatste moment verandering in. “Jaa Audi Nines is eergisteren gestart!” glundert Smans. “Ik kon het eigenlijk eerst niet geloven en door de dag heen werd ik meer en meer stoked want toen kwam het besef pas,” waarna ze aangeeft alles over d’r heen te laten komen. “Ik weet dat het een erg cool event gaat zijn en ik ben heel benieuwd want ik weet niet precies hoe het allemaal in z’n werk gaat. Ik ga er zonder verwachtingen heen en vanaf daar kijken wat er mogelijk is. Uiteraard moet ik eerst de schansen en de creatie gaan bekijken en dan zien welke richting me het beste ligt. Maar ik houd jullie in ieder geval op de hoogte!” sluit Loranne Smans met een grote grijns af.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle