Nieuws - 13 november 2016   12:55 Maak Kennis Met #11: Alex Hooftman

Door:

De Maak Kennis Met reeks is ondertussen lekker op gang aan het komen en we hebben er nu toch eentje voor je in petto die een plan voor de winter heeft… Daar word je helemaal enthousiast van! Een seizoen in de sneeuw, drie-sterren Freeride World Qualifier wedstrijden rijden en geniale teksten schrijven, hij doet het allemaal. En het mooie aan dit verhaal is dat hij zijn avonturen nu op Snowchamps gaat zetten! Maak dus snel kennis met onze nieuwste aanwinst én goede freerider: Alex Hooftman!

“Deze winter wordt echt MEGA!” Dat zijn de woorden die elk jaar vanaf oktober door mijn hoofd rondzweven. Langzamerhand word ik drukker in me hoofd, ga ik meer met de winter bezig zijn en wordt er film na film afgekeken (wel skifilms uiteraard). ’s Ochtends doe ik de deur open en BOEM! Daar istie dan. De winter slaat in als een bom, de overheerlijke koude droge lucht laat ik een paar keer door me longen gaan en ik besef me dat het nog maar een paar maanden duurt voordat we weer 4 tot 5 maanden naar de sneeuw gaan.

Alex HooftmanFoto: Tim van Rossum

Kappl in Oostenrijk om precies te zijn en elk jaar is het weer een verrassing hoe het gaat worden, maar één ding is altijd zeker: het zal beter en dikker gaan worden dan vorig jaar. Mijn naam is Alex Hooftman, geboren in het o zo mooie, maar bergloze Nederland en ik ga samen met mijn maatje Tim van Rossum voor de derde keer voor een heel winterseizoen naar Oostenrijk.

Mijn voorliefde van skiën is ook, net als de meesten van jullie, gekomen doordat mijn familie vroeger naar de sneeuw ging. Op mijn tweede ben ik op een paar plastic latten gezet waarmee ik in de sneeuw rond kon waggelen en skiën en sindsdien heb ik deze sport als mijn passie en hobby beschouwd.

Na een aantal jaar op les te hebben gezeten in de wintersportgebieden ben ik palen gaan slaan, slalom en reuzenslalom dus. Hard gaan en tegen die dingen aan beuken. Hier heb ik veel geleerd en mede hierdoor ben ik een technisch sterke skiër geworden en hard skiën is iets wat ik vandaag de dag nog steeds het liefste doe. Maar die palen kwamen na een paar jaar m’n neus uit. Ik wilde me eigen bochten gaan skiën, zelf bepalen waar ik heen ging en welk sprongetje ik wilde maken en niet elke vrijdag in de koelkast door een slalom racen.

En dat gevoel is er nog steeds. Het vrij rijden van een berg af, doen wat je niet laten kunt en kijken hoe je de berg in een speeltuin kan omtoveren en jezelf pushen om steeds gekkere dingen te doen. The sky is the limit, letterlijk. Ik heb het natuurlijk over het steeds bekendere freeriden, waar wij als Nederlanders toch wel aardig goed in beginnen te worden. Heel lang doe ik het nog niet, 3 jaar geleden was mijn eerste echte poederbocht, maar de smaak zat er al snel in. Binnen de kortste keren reed ik mijn eerste Freeride wedstrijd en toen wist ik het zeker, hier wil ik beter in worden en mijn grenzen gaan verleggen.

Dit is dan ook precies wat wij (Tim & ik) vanaf januari weer 4 maanden gaan doen. Sommige mensen zeggen dat ik elk jaar weer 4 maanden op vakantie ga en ja ik snap dat dat zeker zo gezien wordt. Helaas is het allemaal niet zo mooi als mensen denken. Sterker nog, ik denk dat ik in deze 4 maanden in de bergen het meest gefrustreerd ben van het hele jaar. Doelen moeten behaald worden, nieuwe tricks moeten geleerd worden en de eisen worden steeds hoger. En tja, helaas is het niet elke dag raak. Zo af en toe doet het pijn, raak je geblesseerd of werkt het weer niet mee. Leuk joh, als je op hoog niveau wilt freeriden…

Alex Hooftman

Nu wil ik natuurlijk niet zeggen dat ik een rotleven in Oostenrijk heb, verre van! Ik kan elke dag skiën, ben elke dag met m’n passie bezig en als iets wel lukt, na er hard voor gewerkt te hebben, schiet de stoke alleen maar meer omhoog! De mooie momenten nemen alle slechte momenten in één keer weg en voor deze momenten doe je het. Dat je je handen in de lucht kan gooien en alleen maar kan schreeuwen omdat je net iets heel diks hebt gedaan.

Maar toch moet er gewerkt worden, want volgend jaar wil ik meer wedstrijden skiën dan afgelopen jaar. Toen heb ik mij weten te kwalificeren voor een 3* Freeride World Qualifier, dit jaar is mijn doel om aan een 4 ster FWQ mee te doen. Daarnaast zullen Tim en ik veel gaan filmen en er is zelfs een kans dat we met ons eigen skicamper op pad gaan. En, zeker niet onbelangrijk, er moet ook af en toe een biertje gedronken worden!

Alex Hooftman

Veel plannen dus, nu nog de uitvoering. Hoeveel hiervan daadwerkelijk gaat gebeuren is maar afwachten, wel zal ik er alles aan doen om deze doelen te bereiken. Gelukkig sta ik hier niet alleen voor en helpen mijn sponseren, Armada Ski’s & Snowcountry, mij volop om dit te bereiken. Afgelopen seizoen hebben Tim en ik ook nog eens een goede camera gekocht met een videostatief. Binnenkort zullen wij onze geschoten footage aan elkaar gaan plakken, een dikke tune er onder gooien en op internet zetten. Check dus af en toe mijn verhalen op Snowchamps waar ik vanaf dit seizoen meer op zal gaan posten, en blijf op de hoogte van onze avonturen!

Fan geworden van Alex Hooftman en wil je ‘m nou persoonlijk volgen? Dat kan! Klik hierrrrr voor zijn Facebookpagina en hierrrr voor zijn Instagram account!

Eerdere Maak Kennis Met edities:

1. Jelle van den Berg
2. Isabelle Hanssen
3. Elia Mitalas
4. Mees van Lierop
5. Veroniqi Hanssen
6. Evelyn
7. Tijn Vuijk
8. Paul de Groot
9. Lucas Laudy
10. Berber Semmelink

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws