Nieuws - 3 september 2015   15:45 Maak kennis met #3: Elia Mitalas

Door:

Vanaf zijn derde staat hij al op de lange latten en als het aan hem ligt is hij dagelijks bezig met zijn grootste passie genaamd freeskiën. Het wintersporten is dus zeker aan hem besteed en dat is nog maar eens terug te zien in alles wat hij in combinatie met zijn ski’s doet. Maak kennis met de zestien jarige freeskiër Elia Mitalas uit Den Haag!

Deel drie van de ‘Maak kennis met‘ reeks heeft even op zich laten wachten, maar we kunnen je nu alvast met alle zekerheid vertellen: deze rubriek gaan we dit jaar vaker gebruiken! Erg leuk natuurlijk om alvast vooruit te kijken, maar we beginnen eerst met deel drie waar we de pas zestien jarige Elia Mitalas in de spotlights zetten!

Zoals gezegd was Elia al op jonge leeftijd bezig met de sneeuw en dat kwam mede door zijn familie die jaarlijks in Bellwald, Zwitserland hun meters maakten, maar zoals wel meerdere jongeren uit de BeNeLux koos Elia op jonge leeftijd voor het hockeyen als standaard sport aangezien het wekelijks op en neer pendelen naar de bergen niet echt reëel was.

Elia Mitalas

De jaren verstreken en zo kwam Elia Mitalas er steeds vaker achter dat hij toch meer voldoening haalde uit de individuele sporten. Dit kwam mede omdat hij bij de individuele sporten volledig zelf verantwoordelijk is voor de resultaten. Daarom besloot Elia om van het hockeyen af te stappen en in de periode die daarop volgde maakte hij een kleine uitstap naar sporten als shorttrack schaatsen en fietsen. Ook deze activiteiten konden Elia’s aandacht wel genieten, maar het freestyle skiën bleef toch iets waar hij het liefst mee bezig was.

Toen hij de kans kreeg om zich te gaan focussen op het stunten met ski’s zette Elia dan ook direct de fiets en schaatsen aan de kant waarna het hele circus stukje bij beetje op gang begon te komen. Vanaf toen was het figuurlijke hek van de dam en kon er ein-de-lijk naar hartenlust gestunt worden. Tegenwoordig is Elia het merendeel van de tijd in SnowWorld Zoetermeer te vinden en verder is hij het liefst in Les Deux Alpes met zijn vrienden aan het stunten.

Dat hij in wedstrijdverband ook al aardig bezig is zien we terug in de resultaten. Elia is bijvoorbeeld afgelopen jaar namelijk Nederlands Kampioen geworden, ook al gaat het dit jaar passen en meten worden voor de Hagenees om overal aanwezig te zijn. Slagen voor zijn MAVO eindexamen op het Haags Montessori Lyceum is namelijk prioriteit één, maar we zullen ‘m vast en zeker dit jaar nog eens op de lange latten zien want de regerend kampioen moet natuurlijk wel z’n eerste plek verdedigen!Elia Mitalas

Een druk jaar gaat het dus zeker worden voor Elia Mitalas, maar wat betreft de liefde voor de sport zit het zeker wel goed bij de zestien jarige die de steun en sponsoring van Picture Organic Clothing en K2 geniet. Na zijn diploma is het plan om zoveel mogelijk te gaan skiën en als het even kan ook nog internationale wedstrijden te gaan rijden, iets wat we bij Snowchamps zeker toejuichen!

Wat we overigens nog meer toejuichen is het feit dat hij door wil blijven gaan met edits maken! Hieronder is namelijk te zien dat hij samen met Vincent Renooy de sneeuw van Les Deux Alpes is ingedoken waarna Sebastiaan Renooy het edit werk voor z’n rekening heeft genomen. Dit resulteerde in een fijne video waar Elia Mitalas in de aankomende minuten nog maar eens laat zien wat voor talent hij heeft. Bekijk de video dus snel en remember the name: Elia Mitalas! Want we gaan nog veel van ‘m horen én over ‘m schrijven.

Vorige edities:

Maak kennis met #1: Jelle van den Berg
Maak kennis met #2: Isabelle Hanssen

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws