Nieuws - 2 oktober 2015   15:15 Maak kennis met #4: Mees van Lierop

Door:

Nog voordat de winter, en dus ook het seizoen, is begonnen heeft hij al zijn eerste overwinning op zijn c.v. mogen bijschrijven en het is dus niet vreemd om te stellen dat we dit jaar aardig wat van ‘m mogen gaan verwachten. En dat met pas 20 jaar! Maar, hoe is hij begonnen met het skiën en wat zijn de plannen voor bijvoorbeeld het aankomende jaar? Wij hebben even research gedaan waardoor jij na de klik kan kennismaken met wellicht de beste freestyle skiër die Nederland op dit moment heeft. Zijn naam? Mees van Lierop!

We voegen de daad maar meteen even bij het woord want we zeiden in Maak kennis met #3, toen we Elia Mitalas in de schijnwerpers zette, dat we vaker deze rubriek zouden gaan gebruiken. En tadaa! De vierde editie mag alweer het licht gaan zien en dit keer hebben we niemand minder dan de in Veldhoven geboren Mees van Lierop onder de aandacht.

Pro Freestyle

Waar menig stunter al vroegtijdig de ski’s of snowboard onder gebonden kreeg, daar is het bij Mees eigenlijk niets anders geweest. Maar toch is zijn verhaal een speciale! Op drie jarige leeftijd werden namelijk al de eerste ski’s aan zijn mini schoenen vastgemaakt waarna hij de eerste afdaling van z’n leven kon gaan maken. De eerste afdaling, die een begin zou zijn van iets prachtig moois!

Rond zijn tiende levensjaar stond de door onder andere HEAD Skis, Protest en GoPro gesponsorde Mees van Lierop namelijk nog steeds op de lange latten en rond die tijd was hij ook voor het eerst begonnen met 360’s draaien en stunten. Dit alles gebeurde niet onder leiding van een coach of trainer, maar het was Mees zelf die telkens maar bezig was om zichzelf te pushen, pushen en nog meer te pushen wanneer het neerkwam op stunten op ski’s.

10689918_748804558488050_5772373558919643898_n

Met de sport opgegroeid zijn is in dit geval een understatement aangezien hij dagelijks kon oefenen en trainen in de prachtige indoorhal die Montana Snowcenter te bieden heeft. Dit is eigendom van zijn vader en in zijn basisschool tijd mocht hij op vrijdag na school altijd een vriend meenemen om in de sneeuw bezig te zijn en ook daar zocht de jonge Mees telkens de uitdaging. Steeds vaker was hij bezig het stunten en hij leerde zichzelf steeds meer en meer tricks aan.

In zijn middelbare school tijd begon het skiën steeds serieuzere vormen aan te nemen en als hij half de mogelijkheid had dook hij direct de indoorhal in om zoveel te mogelijk te oefenen op zijn tricks. Wat betreft de passie voor de sport zit het dus wel goed en ook al heeft hij wel eens een uitstapje gedaan op een snowboard, het niveau van zijn freestyle tricks op twee latten lag veel hoger en daarom besloot hij zich volledig op het skiën te richten. En nu, nu doet Mees nog steeds niets liever:

Back to Back Doubles

Skiing has been too good since I’m back in Saas-Fee. Today I was working on right side double corks, I’m so happy that I can consistently throw them down again. Two days ago I took the double cork lead cuban to 12. I decided to put the shots together. Thanks for filming Sarah Hoefflin and Max de Vries #goproBluetribe, Protest Sportswear, HEAD SKI, BigAirBag, Montana Snowcenter

Posted by Mees van Lierop on zondag 27 september 2015

Zijn mogelijkheid om echt iedere dag in de sneeuw te staan terwijl hij in Nederland bleef was natuurlijk uniek, maar er moest ook een moment komen dat hij de tricks uit de indoorhal ook in de buitenlucht ging landen. Naar eigen zeggen is hij vrij laat begonnen met het landen van tricks in de échte bergen, maar hij heeft in een korte tijd veel progressie gemaakt en hij is er op gebrand om dit door te zetten en meer ervaring op te doen. Sterker nog, Mees wil van skiën zijn beroep maken en volop scoren tijdens wedstrijden!

Dat is dan ook één van de belangrijkste peilers voor dit seizoen want meedoen aan een wedstrijd is natuurlijk compleet andere koek dan ‘gewoon’ wat stunten in het park en wanneer het ook nog eens een internationale wedstrijd is… Maar Mees is wat dat betreft goed voorbereid op de aanstormende winter. Hij traint nu zoveel mogelijk in het buitenland om zichzelf zo goed mogelijk voor te bereiden op wedstrijden en zijn tricks naar een nog hoger niveau te tillen. Al de energie die de Nederlander in zijn eigen training steekt gaat er dit jaar allemaal uitkomen in de vorm van gelande tricks en smooth landings!

Mees van Lierop

Of dit genoeg is voor een podium zal de toekomst uitwijzen, maar wij zijn er van overtuigd dat het voor Van Lierop enkel een kwestie van tijd zal zijn voordat hij in de bergen met champagne mag gaan spuiten. Gelukkig wordt hij volop gesteund door familie en uiteraard heeft hij een arsenaal aan sponsors zoals HEAD Skis, Montana Snowcenter, Bluetribe, Big Airbag, Protest en GoPro. In de onderstaande edit is nog maar eens te zien dat die sponsors en familie zeker niet gek zijn! Het is tijd om kennis te maken, dit is Mees van Lierop:

Fan geworden? Volgen kan je ‘m op Facebook én Instagram!

Vorige edities:

1. Jelle van den Berg
2. Isabelle Hanssen
3. Elia Mitalas

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws