Nieuws - 14 oktober 2015   18:07 Maak kennis met #5: Veroniqi Hanssen

Door:

De Maak Kennis Met reeks is op volle toeren aan het draaien en deze editie is er ook weer eentje met een speciale twist. Deze vrouw laat namelijk zien dat ook al houden we allemaal van één ding genaamd wintersport, de sport zelf kan specifiek gezien toch nog erg uiteenlopend zijn. Dit is overigens nog maar het topje van de ijsberg want wanneer je haar verhaal en drive hoort ben je meteen fan. Maak kennis met: Veroniqi Hanssen!

Nog maar net bijgekomen van de vierde editie in de Maak Kennis Met reeks banjeren we nu door naar iets totaal anders. Waar we namelijk eerst vier skiënde atleten voorbij zagen komen gaan we ons nu richten op de snowboard kant! Daar blijft het overigens niet bij, want ook al heeft ze al menig maal op een internationaal podium mogen staan shinen, haar hart ligt toch bij iets compleet anders: het filmen. En dat maakt Veroniqi’s verhaal nog specialer dan dat het al is! Want zeg nou zelf, hoe vaak kom je nou een chick tegen die én uit de BeNeLux komt én zich het liefst inzet voor filmsessies én nog eens enorm goed kan snowboarden?

Veroniqi Hanssen

Juist. Eh. Bijna nooit inderdaad. Maar goed. Wie is Veroniqi Hanssen nou eigenlijk? De naam zal het wellicht verraden hebben, maar de familie Hanssen is er eentje waar enorm veel talent in schuilt. Met zus Isabelle die op de ski’s door de halfpipe knalt tijdens internationale wedstrijden is het juist Veroniqi die totaal de andere kant op gaat. Het is dan ook mooi om te zien dat de wintersport een gemeenschappelijke interesse is, ook al zijn ze beide met iets totaal anders bezig.

Toegegeven, ze heeft ook nog wel eens de ski’s ondergebonden gekregen, maar na één enkele sessie op een snowboard was de in Someren geboren Veroniqi Hanssen meteen al hotel de botel verliefd. Na die kennismaking met het snowboarden was zelfs voordat ze terug waren in Nederland de knop al meteen om: er moest meer gesnowboard worden en het liefst diezelfde dag na aankomst nog. De ski’s heeft ze na die trip dan ook nooit meer aangeraakt.

Veroniqi Hanssen

En zo geschiedde waarna er een heleboel ritjes richting SnowWorld Landgraaf en Zoetermeer in de agenda geboekt zouden gaan worden. Daar kon ze naar hartenlust stunten en deze oversized koelkasten hebben één ding in overvloed: rails! Dit is dan ook waar een nieuwe passie is begonnen voor Veroniqi. Één waar ze vandaag de dag nog steeds heel actief mee bezig is.

Entrepreneur

Het verhaal van Veroniqi Hanssen is nog lang niet klaar want de 23-jarige blonde snowboardster heeft nog veel meer in haar mars. We hebben het eerder al aangegeven, maar dat maakt het niet minder belangrijk: voor Veroniqi is het filmen in de sneeuw écht iets waar haar hart ligt. Hier is dan ze ook al een aardig lange tijd mee bezig en door het vele reizen en ontmoeten van nieuwe mensen kwam de door onder andere Melon, Ovyo en Elan Snowboards gesponsorde Veroniqi er achter dat ze dit enorm graag naar een hoger niveau wilde tillen. Maar the story continues, want Veroniqi Hanssen filmt het liefst in…

De urban scene! Ze valt het liefst de lange rails, trappen, wallrides en andere features aan terwijl er een camera draait, iets wat lang niet iedere snowboarder doet! Het is dan ook een van de missies van Veroniqi om meer mensen binnen en buiten de wintersportscene bekend te maken met deze tak van sport en daarom heeft ze een nieuw concept bedacht voor de aankomende winter.

veroniqi2

Ze wil (vrouwelijke) riders namelijk de kans geven om urban snowboard parts te filmen zonder dat ze gelijk bij een bekende crew hoeven te zitten. Daarnaast is het idee om deze films bij een groot publiek te tonen om zo deze tak van het snowboarden meer bekendheid te geven. Om dit te realiseren is ze nog op zoek naar gepassioneerde filmers die een seizoen met haar mee zouden willen reizen en uiteraard zijn bedrijven die het project willen sponsoren ook welkom! Veel meer kunnen we er nog niet over zeggen, voor de details zal je met Veroniqi zelf contact op moeten nemen, maar we weten wel dat ze heel erg gemotiveerd is en dat dit een erg gaaf filmproject kan gaan worden!

Dit filmproject gaat plaatsvinden in Amerika waar Veroniqi Hanssen de laatste winter seizoenen al heeft doorgebracht. Bear Mountain, Boreal en Brighton zijn voor haar de favoriete plekken, maar afgelopen seizoen is ze ook naar de besneeuwde stad Boston geweest om een streetpart te filmen in de sneeuw met Melissa Riitano, Micah Anderson en Britt Horrowitz. Daarnaast was ook Les Deux Alpes een aangename plek om te stunten, ook al zal daar niet naar toe afgereisd worden voor de films.

Hier in Nederland zit ze overigens ook niet stil. Zo liet ze namelijk tijdens PRO FREESTYLE zien waar ze goed in is en ook haar talent in de vorm van het spreken tijdens bijvoorbeeld de EHV Summit in Eindhoven is geen onbekend terrein. Genoeg geouwehoerd, het is tijd voor videobeelden. Het is tijd om kennis te maken met Veroniqi Hanssen!

Fan geworden en denk je dat je iets voor Veroniqi Hanssen kan betekenen? Je kunt haar vinden op Facebook, TwitterInstagram en ook via de mail kan je haar bereiken!

Maak Kennis Met

De vorige artikelen uit de Maak Kennis Met reeks gemist? Check ze hier:

Maak Kennis Met #1: Jelle van den Berg

Maak Kennis Met #2: Isabelle Hanssen

Maak Kennis Met #3: Elia Mitalas

Maak Kennis Met #4: Mees van Lierop

Bron:

Foto's: Jared Meyer

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws