Nieuws - 21 november 2017   10:57 Maak van ieder snowboard een poederplank met de PowDaze

Door:

Super leuk die ene poederdag die je in een seizoen kan pakken, maar als je daar weer een specifiek snowboard voor moet kopen dan gaat het een duur geintje worden. Daar heeft het internet natuurlijk een oplossing voor, in de vorm van een toevoeging op je board. Maar werkt het ook? Dit is de PowDaze! 

Zoals de makers zelf zeggen: “De PowDaze is een snowboard toevoeging die je door de poeder laat drijven op een standaard board. Met een veelzijdig snowboard en een PowDaze op zak tijdens je volgende trip ben je klaar voor alle condities.” Dus. Het idee is op z’n minst bijzonder te noemen en we twijfelen hoe goed dit daadwerkelijk zal werken, maar de makers hebben er in ieder geval genoeg vertrouwen in.

In eerste instantie hebben de Engelse makers geprobeerd om een Kickstarter campagne op te zetten en daarmee £25.000 binnen te halen, maar dit bleek geen succes te zijn en uiteindelijk hebben ze het doel niet gehaald. Maar goed, dit was niet voldoende reden om het project weg te knikkeren en dus gaan ze er gewoon mee door.

PowDaze

De PowDaze is in ieder geval precies wat je er van zou verwachten, een echte toevoeging op je snowboard met alles wat daarbij hoort. Een P-Tex belag, stalen kanten op de zijkant en de rest is gemaakt van glasvezel. De bedoeling is dat je je voorste binding loshaalt van je board, de PowDaze over de tip van je board schuift en vervolgens het zaakje weer vastzet met je binding. Volgens de makers moet het gebruik van rubberen strips er voor zorgen dat de PowDaze niet kan schuiven en dus muurvast op je board blijft zitten, maar het blijft natuurlijk gewoon een los stuk snowboard wat je vast probeert te maken.

Het profiel van de PowDaze zou er dus voor moeten zorgen dat je veel meer float hebt in de poedersneeuw dan dat je standaard zou hebben met je snowboard en vrijwel ieder snowboard zou ermee samen moeten kunnen werken. Wanneer de PowDaze precies op de markt gaat komen is nog even de vraag, de makers zijn namelijk druk bezig met een redesign van de website en pas als die gereed is kunnen er voorbestellingen gedaan worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws