Nieuws - 8 december 2016   8:50 MadJacks laat je skiën op je zachte snowboardschoenen

Door:

Eerlijk is eerlijk, skischoenen zijn niet de meest comfortabele dingen die je aan je voeten kan doen. Dat hebben de snowboarders toch iets beter geregeld! Maar ja, er zijn natuurlijk goede redenen waarom skischoenen zo hard zijn. Toch wil een Amerikaanse Kickstarter het mogelijk maken om met je snowboardschoenen te gaan skiën! 

Als je echt zo’n ontiegelijke grafhekel hebt aan skischoenen kan je dus straks met je snowboardschoenen in je skibindingen stappen. Het systeem is een feite een snowboardbinding die als adapter fungeert en in iedere normale skibinding gedrukt kan worden, waardoor je dus op je snowboardboots kan skiën.

MadJacks

De makers van de MadJacks is een stel dat drie jaar bezig is geweest om het product te ontwikkelen, nadat ze zelf klaar waren met ‘vervelende skischoenen’. “Veel van onze weekenden werden doorgebracht op de pistes met onze kinderen en we waren constant aan het klagen over de slecht zittende skischoenen. Aangezien ik (Eric Mehiel, -red) een ingenieur ben en mijn vrouw Kristen een sales veteraan is, kwamen we met het idee van MadJacks om skiërs meer comfort te geven.”

Dus, de MadJacks is in feite niks anders dan een normale snowboardbinding waarbij aan de voor- en achterkant twee lippen zitten die vastgezet kunnen worden in skibindingen. Het product wordt drie maten verkocht: Kids, Small-Medium en Medium-Large. Het idee van de MadJacks is dat de lengte aan te passen is aan je snowboardboots waardoor je ze dus kan blijven gebruiken met verschillende schoenmaten.

MadJacks

Zelf zeggen de makers dat de MadJacks geen negatief effect heeft op de prestaties maar eerlijk gezegd kunnen wij ons dat niet voorstellen. Skischoenen zijn hard en stijf om ervoor te zorgen dat je de ski’s directer kan besturen en als je er dan een zachte snowboardboot op gaat zetten kan het niet anders dan dat je die directheid verliest. Bij snowboards komt die stijfheid en directheid juist uit de binding, maar dan moeten die bindingen ook snoeihard zijn en dat is iets wat we toch wel betwijfelen bij de MadJacks. Het product lijkt daarom meer gericht op de wel heel erg casual skiër die niet veel meters maakt en vooral geen snelheid pakt, maar wel een gigantische hekel heeft aan skischoenen.

Als het product voor die groep werkt dan moet MadJacks gewoon z’n ding blijven doen, maar als je een beetje performance wilt dan zal je toch echt een serieuze skischoen moeten kopen. De makers van MadJacks willen ‘m straks gaan verkopen voor een prijs tussen de $199/$249 dollar, wat waarschijnlijk neer zal komen op 200/250 euro hier in Europa. Ze zeggen zelf dat snowboardboots doorgaans goedkoper zijn en dus zou je onderaan de streep geld over moeten houden.

Voordat ze de MadJacks op de markt kunnen zetten moeten ze eerst nog een Kickstarter campagne overleven en daar hebben ze al een aardige kluif aan. In total willen ze $85.000 binnen harken en op het moment van schrijven hebben ze na bijna twee weken net $7.600 opgehaald. Oftewel, er moet nog aardig wat gebeuren. Via Kickstarter kan je al wel een setje MadJacks bestellen voor een lagere prijs dan normaal, namelijk $149 oftewel ongeveer 138 euro.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws