Nieuws - 29 mei 2019   17:57 Mammoth Mountain blijft tot midden augustus geopend

Door:

Kijk, that’s the spirit! Het Amerikaanse Mammoth Mountain heeft een verse bak sneeuw gekregen en daardoor meteen een mooie beslissing gemaakt. Mammoth Mountain blijft tot augustus geopend! 

Mammoth Mountain ligt onder een dik pak sneeuw en daar willen ze dus ook gretig gebruik van maken. Een echte vaste sluitingsdatum hebben ze eigenlijk nooit in het Amerikaanse skigebied, ze kijken het iedere jaar weer aan en zolang er goede sneeuw ligt gaan ze door.

En die goede sneeuw ligt er. Meer dan genoeg! In de maand mei hebben ze 75 centimeter aan verse sneeuw ontvangen en daarmee heeft het gebied de meest sneeuwige maand mei ooit meegemaakt. In totaal heeft het gebied gedurende het seizoen 18 meter sneeuw ontvangen, waardoor het pak nu nog meer dan dik genoeg is om de zomermaanden te overleven.

Het gebied blijft dagelijks geopend, al kan het zijn dat ze de liften ergens in de middag stil zetten omdat de sneeuwkwaliteit natuurlijk aardig te lijden heeft onder het warme weer. Maar goed, er kan nog steeds gewoon sneeuw bij komen, al wordt de kans daarop natuurlijk wel steeds kleiner.

Voor Mammoth is dit de derde keer dat ze het skiseizoen kunnen rekken tot in augustus, eerder hebben ze dit voor elkaar gekregen in 2017 en in 1995. Het record voor de ‘meest sneeuwachtige maand mei’ stond voorheen op het jaar 2015, al was de onderlaag toen minder dik waardoor er dus ook minder mogelijk was. Dit jaar gaan ze dankzij die bizar dikke onderlaag dus met gemak door alle records heen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws