Nieuws - 9 september 2020   10:46 Mammoth Mountain sluit gebied, dreiging door gigantische vuurzee

Door:

Californië staat in de fik en dat zal je niet ontgaan zijn. De vuurzee grijpt om zich heen en nu wordt ook Mammoth Mountain bedreigd en moet het gebied zijn zomeractiviteiten staken! 

De sluiting komt na een order van de US Forest Service, die de bosbranden monitort en waar nodig ook evacuaties in gang zet. Door de gigantische bosbranden die door Californië razen moeten acht bosgebieden ‘gesloten’ worden, wat betekent dat alle recreatieve activiteiten per direct gestaakt moeten worden.

Inyo National Forest in het oostelijke Sierra Mountains gebied valt daar ook onder en daar ligt Mammoth Mountain dan weer in. “Vanwege de order zal Mammoth Mountain Ski Area de zomer activiteiten staken, waaronder het Bike Park, gondels, Via Ferrata en Camp High Sierra”, aldus een statement van het gebied zelf. “We blijven gesloten totdat de dreiging is geweken en we veilig kunnen draaien.”

Er zal dagelijks gekeken worden naar de situatie en zodra het veilig is, opent Mammoth weer de deuren.

Dreiging

Een hele acute dreiging dat Mammoth Mountain in vlammen op gaat is er nog niet, maar de bosbranden grijpen zo snel om zich heen dat het ook heel snel kan veranderen. Vrijdag was er nog totaal geen dreiging voor het gebied, maar dat veranderde toen de branden gisteren ineens op 32 km afstand van Mammoth kwamen. En hoewel 32 km veel lijkt, valt dat in de praktijk dus tegen.

“Deze brand is zeer extreem”, aldus de US Forest Service. “De bosbranden hebben in één dag tijd 24 kilometer afgelegd en gaan alle kanten op.” Steeds meer mensen worden geëvacueerd en ook de inwoners van Mammoth worden opgeroepen om alles klaar te zetten om snel te kunnen vertrekken, mocht er een evacuatie komen. De luchtkwaliteit is in ieder geval al niet heel erg goed te noemen, er hangt al een zware rook over het gebied heen die voorlopig ook niet zo maar weg gaat.

Het grote risico is dat de branden tot nu toe een route volgen langs een uitloper van de San Joaquin rivier, dezelfde route die de sneeuwstormen afleggen tijdens de winter om Mammoth Mountain onder een wit laken te bedekken. Mochten deze branden dezelfde route gaan volgen, dan kan het wel eens heel snel gaan.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws