Nieuws - 6 januari 2017   12:32 Man hangt bewusteloos aan skilift, wordt gered door professioneel slackliner!

Door:

Holy shit, dit zijn bizarre taferelen waar zelfs Hollywood niet op zou kunnen komen! Afgelopen woensdag werd een man letterlijk opgehangen aan een stoeltjeslift en hij dreigde te stikken, maar een professionele slackliner zag het gebeuren en heeft direct de kabel beklommen. Dankzij zijn ingrijpen heeft de man het overleefd! 

Het ongeluk gebeurde op woensdag ochtend rond de klok van 11 uur in Arapahoe Basin. Volgens de berichten zou het mis gegaan zijn bij het uitstappen van de skilift, toen het slachtoffer vast bleef hangen in aan de stoeltjeslift. Zijn rugtas bleef haken achter de beugel en vervolgens draaide de lift nog een heel stuk door. Dit was nog een oldschool lift waar de stoeltjes op de kabel blijven en blijkbaar heeft de liftbediende ook niet heel goed op zitten letten.

De man werd vervolgens gestikt door zijn rugtas en hij kon zichzelf niet meer helpen waardoor hij hopeloos bleef hangen. Mickey Wilson, een professioneel slackliner, zag het allemaal gebeuren en twijfelde geen moment. Hij klom een lifttoren in en liep vervolgens ruim 10 meter over de liftkabel heen om het stoeltje van het slachtoffer te bereiken. daar sneed hij de rugtas van de man snel los waarop de man naar beneden viel.

Uiteraard werd direct de reddingsdienst gebeld en de man is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Arapahoe Basin wil zelf nog niets zeggen over de toestand van het slachtoffer, maar Mickey Wilson heeft ‘m inmiddels gesproken en hij zegt dat het naar omstandigheden goed met ‘m gaat.

Mickey Wilson is in ieder geval blij dat het allemaal goed is afgelopen en hij ziet z’n eigen handelen niet als een heldendaad. Toen hij het zag gebeuren wist hij dat hij door z’n slackline ervaring waarschijnlijk als enige de kabel zou kunnen beklimmen en dus aarzelde hij geen moment. Omstanders probeerden hem nog tegen te houden om de liftpaal te beklimmen in verband met z’n eigen veiligheid, maar daar gaf hij geen gehoor aan.

In Arapahoe Basin zijn ze bezig met een onderzoek naar het incident, maar een woordvoerder heeft al laten weten dat ze alle protocollen gevolgd hebben zoals die in het boek staan.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws