Nieuws - 14 januari 2020   13:16 Man overleeft 20 dagen in de vrieskou van Alaska

Door:

Dat het in Alaska verdomd koud kan zijn, dat was al wel bekend. Nu heeft een Amerikaan 20 dagen moeten overleven in die vrieskou, nadat z’n huis in vlammen op ging! 

De 30-jarige Tyson Steele woonde in Skwentna in de Amerikaanse staat Alaska en daar ging 20 dagen geleden z’n huis in vlammen op. De brand ging zo snel dat hij bijna niks meer mee kon nemen en het gebied is bijzonder afgelegen, dus hij kon ook niet zo maar even hulp zoeken.

Ontdekking

Nadat een vriend van ‘m al dagen niets heeft gehoord, heeft hij de reddingsdienst ingeschakeld en die zijn met een helikopter naar het gebied gevlogen om op zoek te gaan naar de man. Daar zagen ze een SOS teken in de sneeuw n hebben ze ‘m direct opgepikt. Uiteindelijk heeft de man 20 dagen lang moeten overleven in de sneeuw met provisorische beschutting en vrijwel geen levensmiddelen.

Brand

Het had alles te maken met een brand in z’n woning, die veroorzaakt werd door z’n houtkachel. Hij heeft gezegd dat hij karton in z’n kachel heeft gestoken om het vuur sneller aan te krijgen, waardoor er vonken in het rookkanaal terecht kwamen. Vervolgens vloog z’n huis bijzonder snel in de fik en heeft hij nog een paar spullen mee kunnen nemen, waaronder warme kleding en wat te eten.

Zijn hond is wel overleden door de brand, die is in het huis gebleven ondanks dat Steele riep dat de hond weg moest.

-30 graden

Steele had een telefoon, alleen is die blijven liggen bij de brand. Hulpdiensten inschakelen ging dan ook niet zo maar en de eerste buurman woont 30 kilometer verderop. Door de bizarre kou duurde het erg lang voordat hij ergens hen kon, met temperaturen die soms zakten tot -30 graden. “Een afstand lopen van een kwart kilometer duurde minstens een halve dag”, aldus Steele.

De eerste twee nachten heeft hij doorgebracht in een zelf gebouwde iglo, terwijl hij overdag een betere hut aan het bouwen was. Hij had zichzelf voorgenomen om 30 dagen op deze plek te blijven om een zoekactie zoveel mogelijk te kunnen helpen en pas na die tijd zelf op pad te gaan.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws