Nieuws - 5 februari 2019   13:16 Mark Tuitert doet mee aan NK Freeride 2019, krijgt snelcursus freeriden van Paul de Groot

Door:

Van schaatsen naar wintersport, Mark Tuitert heeft de switch gemaakt en dit alles onder leiding van freeride held Paul de Groot!

Wanneer we Mark Tuitert moeten omschrijven bij 30 seconds dan zouden we al snel richting teksten gaan a la ‘hij is een schaatser en nu gestopt met wedstrijden, is nu schaatsanalyticus, hij is heel bekend in Nederland, hij is Olympisch Kampioen schaatsen, hij heeft hele grote bovenbenen, behaalde de finale van De Slimste Mens door 3 van de 7 afleveringen waarbij hij aanwezig was te winnen’ en eh… Nog iets met schaatsen?

Mmm, bij nader inzien is het maar goed dat we niet aan 30 seconds doen want zoals je merkt zijn we er niet al te goed in, ook al is schaatsen wel iets waardoor je ‘m kent. Of zou moeten kennen, maar freeride skiën? Dat klinkt ons nieuw in de oren! En eerlijk is eerlijk, dat was het voor Mark Tuitert ook wel een beetje en stel nou dat je op les wilt, bij wie kan je dan het beste in de leer?

Inderdaad, bij Paul de Groot, de beste freerider van Nederland natuurlijk! En blijkbaar was het freeride avontuur voor Mark Tuitert, die tegenwoordig met z’n bedrijf First Energy Gum bezig is, dermate mooi dat hij besloot om de wedstrijdbib nog maar eens aan te trekken.

Daarmee heeft het NK Freeride 2019 een bekende naam op de startlijst staan en heb jij nu de kans om het tegen Mark Tuitert op te nemen in Kappl! Het is nu natuurlijk wel de vraag hoe Mark Tuitert het er vanaf gaat brengen op het NK Freeride, ook al wordt dat sowieso een mooi verhaal. Tuitert heeft met z’n gedrevenheid al op het EK, WK en de Olympische Winterspelen een gouden medaille opgeëist dus het zal ons niets verbazen als Mark Tuitert er alles aan gaat doen om bij het NK Freeride eveneens op het podium te komen!

Voor beelden kan je hieronder terecht, het NK Freeride wordt op 18-26 maart in Kappl verreden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws