Nieuws - 29 juni 2017   17:15 Marker moet stoppen met verkoop van de Marker Kingpin

Door:

Zeg je tourbinding dan zeg je Marker Kingpin, toch? Zoals het er nu naar uit ziet gaat dat feestje voorlopig niet meer door aangezien deze bindingen serieus de winkels uit moeten. Een gevalletje patentbreuk hangt ze boven het hoofd! 

Dynafit was jarenlang de grote koning van de tourbinding met pinnetjes, maar toen de inmiddels legendarische Kingpin op de markt kwam was dit snel gedaan. De titel van ‘beste tourbinding op de markt’ zal nu toch echt naar een ander moeten gaan aangezien de Kingpins dus niet meer verkocht mogen worden. Een Canadees bedrijf claimt een patent te hebben op de technologie die in het hakstuk verwerkt zit en nu is er zelfs een complete zaak geweest. Het resultaat is dus dat Marker met de binding moet stoppen!

Het Canadese bedrijf met het patent heet G3 Gear en zij claimen dus dat het hakstuk van de Marker inbreuk maakt. Marker verkoopt deze bindingen natuurlijk al jaren en dus lieten zij het er niet zo maar bij zitten. Het resultaat was een rechtszaak waarin Marker uiteindelijk aan het kortste eind heeft getrokken.

Om het feestje compleet te maken stelt G3 nu dat Marker nog eens inbreuk maakt op twee andere patenten en die zaak moet nog gevoerd worden. Zolang die zaak loopt zal Marker de binding niet meer kunnen verkopen, maar er is voor ons Europeanen ook nog wel een beetje goed nieuws! De uitspraak lijkt voorlopig vooral te gelden in de Verenigde Staten, wat betekent dat de verkoop in Europa nog door kan gaan. De kans is dan wel weer groot dat de prijs van deze binding de komende tijd omhoog zal knallen, omdat heel wat Amerikaanse retailers zoveel mogelijk in gaan proberen te kopen via Europese kanalen. En ja, zo’n schaarste gaat natuurlijk voor problemen zorgen! Als de rechtszaak eenmaal afgerond is kan het overigens heel goed het geval zijn dat ook de Europese verkoop gestaakt moet worden.

De komende maanden zal duidelijk moeten worden wat de toekomst wordt van de Marker Kingpin en één ding is zeker: Marker laat het er niet bij zitten. De Kingpin is zo ingeburgerd in de wereld van het tourskiën, het zou wel heel vreemd zijn als deze binding via de achterdeur vertrekt!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws