Nieuws - 11 januari 2018   9:58 Marker toont nieuwe ‘ALPINist’ skibinding

Door:

De maker van de legendarische Kingping binding heeft weer een nieuwe tourbinding op de markt gezet! Is het een vervanger van de Kingpin, of toch een compleet nieuwe toevoeging? 

De Kingpin heeft de afgelopen jaren een aardige status gekeken onder tourskiërs, maar Marker heeft er toch problemen mee. Niet in de techniek van de binding, maar een rechtspraak gevalletje! Nu komt Marker toch met een gloednieuwe tourbinding die een hoop dingen net een slagje beter moet doen dan die legendarische Kingpin. Gaat de ALPINist de kroon overnemen?

Deze nieuwe binding weegt een stuk minder dan die Kingpin en zelfs de concurrentie en dit moet dan ook een van de grootste speerpunten worden van de ALPINist. Een binding weegt in totaal 490 gram en dat betekent dat de ALPINist in een vrij eenzame positie valt binnen de binding markt. Dit hebben ze bereikt door gebruik te maken van geanodiseerd aluminium en koolstofvezel en door de skirem optioneel te maken.

Marker geeft zelf aan dat ze bekende problemen met ijs in de binding op hebben kunnen lossen door speciale pads te gebruiken. Ook zijn er in totaal drie loopposities beschikbaar, afhankelijk van het stijgingspercentage van de helling die je op moet lopen. De ALPINist komt op de markt in twee verschillende varianten, een met een DIN range tussen de 4 en 9 voor lichtere skiërs en 6 tot 12 voor de anderen.

Nog een groot verschil ten opzichte van de Kingpin is het hakstuk van de ALPINist, die maakt gebruik van een enkele veer in plaats van de drie in de Kingpin. Dit zorgt voor minder gewicht, maar mogelijk ook minder beveiliging in de bevestiging van het hakstuk.

Marker ALPINist

Revolutionair lijkt de ALPINist niet te zijn, het is vooral een verbetering van de bestaande systemen die Marker nu al op de markt heeft. Overigens is dit de eerste binding van Marker in een hele lange lijn die geen ‘koninklijke’ naam heeft, zoals de Kingpin, Jester, Duke en Squire. Overigens wel goed om te weten, Marker geeft zelf aan dat de binding bruikbaar is voor ski’s met een breedte tot en met 115mm onder de voet, dus voor de extreem dikke poederbakken zal je toch een andere binding nodig hebben.

De ALPINist zal vanaf komend seizoen te koop zijn en waarschijnlijk krijgen we later deze maand, vlak na de ISPO in Duitsland, meer informatie over deze binding en de overige nieuwe producten van Marker. De prijs zal in ieder geval ongeveer rond de 330 euro komen te liggen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws