Nieuws - 10 januari 2020   12:08 Markus Eder over stoppen met de Freeride World Tour, nieuwe projecten en meer

Door:

Het nieuws dat we het dit Freeride World Tour seizoen zonder de kampioen moesten doen was eigenlijk best wel een tegenvaller van formaat. De waarom liet nog even op zich wachten, maar daar is Markus Eder nu open en eerlijk over. Dit en meer in het interview na de klik, want de Freeride World Tour begint al over een week!

Het is alweer ruim een half jaar geleden dat Markus Eder de meest geëerde titel in big mountain skiën achter z’n naam geschreven kreeg en uiteraard was het een droom die uitkwam voor de Italiaan, maar nu is het dus volgens Eder tijd om een stap terug te doen en daarmee te focussen op nieuwe, persoonlijke projecten.

Maar, waarom doet hij een stap terug, juist nu hij als kampioen door het leven mag gaan? “Al lange tijd is de competitie een groot gedeelte van m’n leven geweest. Ik ben een erg gedreven persoon en beter zijn dan anderen is gewoon een heerlijk gevoel”, aldus Markus Eder tegen de Freeride World Tour. “Maar de echte reden waarom ik zoveel van freeskiing houd is zoveel meer. Filmen is bijvoorbeeld iets waardoor ik mezelf qua creativiteit weer kan uitvinden. Dat is dan ook waar ik de komende jaren m’n energie in wil steken.”

De komende periode gaan we ‘m dus naar alle waarschijnlijkheid niet meer terugzien, ook al waren er een aantal mooie momenten voor Markus Eder in de Freeride World Tour. “Mijn nose butter 360 van afgelopen jaar in Verbier was serieus een vet moment, maar m’n run in Fieberbrunn was er eentje waar ik écht enthousiast over word. Alles ging daar goed. Van m’n airs tot hard en snel gaan. Er is altijd wel iets wat me stoort in m’n run, maar nu ging alles goed en dat was echt awesome!”

Wetende hoe Markus Eder nu z’n peilen richt was de vraag voor de Freeride World Tour ook duidelijk, want kon hij meer vertellen over z’n persoonlijke project? “Daar kan ik niet al teveel over vertellen, maar ik ben al een paar jaar bezig met een project die in m’n hoofd rondspookt”, vertelt Markus Eder. “Dat wil ik nu uit gaan werken. Ik ben erg gemotiveerd om dit seizoen daarmee aan de slag te gaan, ook al moet ik eerlijk zeggen dat er nog andere plannen zijn die in de mix meekunnen. Duidelijker dan dit kan ik niet worden. You’ll see.”

En voor wie Markus Eder gaat juichen tijdens de Freeride World Tour 2020? Eder: “Ik ben sowieso benieuwd naar de FWT en al helemaal om het vanaf de televisie te bekijken. Het is al vet om ernaar te kijken, maar nu weet ik zelf ook wat ze doormaken wat het nog gaver maakt. Het level van atleten is echt hoog te noemen en ik verwacht dat de jongere atleten die uit de FWQ komen hoge ogen kunnen gooien. Maar goed, je moet er wel aan wennen dat er een heli boven je hangt en dan de livestream die erbij komt kijken. Ik ben erg benieuwd hoe Tao en Hank het gaan doen, maar ook wat Tanner, Kristofer en Craig voor elkaar gaan krijgen. Het wordt zeker weten een mooi seizoen!”

Fotocredit: Maria Knoll / Freeride World Tour

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 september 2020

Zondag WTF #397

Je weet dat het glad is wanneer de bus zijwaarts voorbij komt glijden! En wist je dat je geen staal nodig hebt voor een zieke S-Rail?  Lees Meer…

Meer Nieuws