Freestyle. Nieuws - 5 november 2019   17:09 Mathilde Gremaud en Alex Hall pakken winst bij World Cup Big Air Ski in Modena

Door:

Een dag na de snowboarders op de World Cup Big Air waren nu de skiërs aan de beurt in het Italiaanse Modena. En ook al was het weer niet om naar huis te schrijven, het ging er alsnog goed los! 

Een finale met dikke regendruppels die naar beneden kwamen, het blijft een risico van een City Big Air. Toch zat dat de sfeer en de prestaties niet totaal in de weg en zou het weer een wedstrijd van formaat worden daar in Italië.

Helaas waren er deze keer geen deelnemers uit de Benelux aanwezig in Modena, dus over de prestaties van Nederland en België kunnen we deze keer heel kort zijn. Door naar de finales!

Finales

Vrouwen

Het seizoen was al afgetrapt in Quebec en daar wist de Zwitserse Mathilde Gremaud het seizoen al te starten met een lekkere overwinning, dus alle ogen waren op haar en haar prestaties gericht. Kon ze het voor elkaar krijgen om er twee uit twee van te maken?

Tijdens de kwalificatie ging het al lekker bij Gremaud, maar tijdens de finales deed ze daar nog een schepje bovenop. Een Left Side Double Cork 1260 Safety en een Right Side Rodeo 900 waren genoeg voor een dikke score van 178.00 en een gat van bijna 20 punten ten opzichte van de nummer twee. “Het voelt zo goed, het is geweldig”, aldus Gremaud. “Ik had niet verwacht om hier te kunnen winnen, ook omdat ik net te kort kwam tijdens de training. In de finales ging ik op volle snelheid en wist ik ‘m te landen!”

Giulia Tanno maakte er met haar tweede plek dankzij een Left Side Double Cork 1080 Safety en een Switch Left 900 Safety een Zwitsers feestje van, waarmee ze haar 10e World Cup podium veilig wist te stellen.

Hekkensluiter van het podium was Dara Howell, die hier haar comeback wist te maken nadat ze vorig jaar een knieblessure op liep. “Het is een geweldige start van het seizoen voor mij. 13 maanden na mijn knieoperatie terugkomen met een podiumplek, dat had ik nooit durven dromen. Ik had wel vertrouwen, maar ik wist nog niet hoe mijn lichaam zou reageren. Ik ben zo blij!”

Volledige resultaten

Mannen

De man, die vorig jaar nog de tweede plek wist te claimen in Modena, was eigenlijk al een beetje favoriet voor de overwinning nadat hij de X Games in Noorwegen ook al op z’n naam wist te zetten. Alex Hall heeft namelijk z’n eigen stijl weten te ontwikkelen en die heeft hij laten zien ook! Tijdens zijn finaleruns wist hij een Left Side Double Cork 1620 en een Switch Left Double 1440 te landen en deze deed hij beide met een seatbelt/cuban gecombineerde grab die hij zelf uit heeft gevonden. Zijn score: 184.00 en meteen ook de hoogste van de dag.

“Het was een hele leuke dag”, zegt Hall. “De kwalificaties waren heel erg nat, waardoor ze erg zwaar waren, maar toen werd het weer beter en lag de sprong er goed bij. Het was mooi om de finals te halen terwijl mijn vrienden erbij zijn, het was een geweldig event.”

De winnaar van vorig jaar moest dit jaar daarentegen genoegen nemen met de tweede plek. Birk Ruud ging er uiteraard wel gewoon volle bak voor en tijdens zijn eerst Right Side Double Bio 1440 Mute vloog hij bijna te ver door op de schans, maar hij wist ‘m nog net te landen. Vervolgens deed hij nog een Left Side Double Bio 1440 Mute, waarmee hij een score van 181.75 binnen harkte. Een piepklein verschil met de winnaar dus, wat alleen maar aantoont hoe hoog het niveau was in Modena.

Andri Ragettli landde een Left Triple Cork 1620 Indy Truckdriver en een Switch Left Double Bio 1620 Safety, waarmee hij 176.75 punten achter z’n naam kreeg en hij Henrik Harlaut nét van het podium af wist te stoten.

Volledige resultaten

 

Foto:  Kielpinski/FIS

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle