Nieuws - 2 september 2019   17:14 Max Parrot maakt comeback van het seizoen tijdens X Games Noorwegen in Oslo

Door:

De comeback van het seizoen hebben we al te pakken en dat voordat het seizoen eigenlijk gestart is. Want Max Parrot is back, dus dit en meer na de klik!

En om je een idee te geven: dat is ‘BACK’ met hoofdletters en dit alles gebeurde in Noorwegen tijdens de X Games wedstrijd die afgelopen zaterdagavond is verreden.

Wanneer je nu niet weet waar we het over hebben: in januari van dit jaar werd er naar buiten gebracht dat Max Parrot de ziekte van Hodgkin had en daarmee werd het snowboard seizoen van de Canadese snowboarder ingeruild voor ziekenhuis bezoeken. Een zware tijd was het zeker voor Max Parrot, maar eind juli werd bekend gemaakt dat Parrot volledig genezen was.

Daarmee kreeg Max ook meteen groen licht om te gaan snowboarden op niveau en dat heeft hij zonder twijfel weer gedaan met als een doel: X Games Noorwegen halen en meerijden.

Overwinning

Maar het werd allemaal nog mooier aangezien de Canadees dus meteen met de overwinning naar huis ging! “Zaterdag was echt een van de beste dagen uit m’n leven”, start Max Parrot z’n reactie. “Dit zijn herinneringen die ik nooit meer zal vergeten. Ik heb de afgelopen maanden zo enorm hard moeten vechten en elke dag de limiet op moeten zoeken, dus het betekent echt zoveel voor me om X Games weer te winnen. Maar eigenlijk vind ik het nog belangrijker dat ik een goede tijd heb gehad op m’n board terwijl ik met m’n homies (Thorgren, Yuki, Roisland, Rinnekangas & McMorris -red.) heb kunnen rijden!”

Voor de podiumruns van Max Parrot (1e), Sven Thorgren (2e) en Yuki Kadono (3e) kan je hieronder terecht:

Overige uitslagen en runs

Ski Mannen:

1. Alex Hall
2. Henrik Harlaut
3. Alex Beaulieu-Marchand

Ski Vrouwen:

1. Tess LeDeux
2. Giulia Tanno
3. Mathilde Gremaud

Snowboard Vrouwen:

1. Anna Gasser
2. Kokomo Murase
3. Julia Marino

 

Fotocredit: X Games

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws