Nieuws - 29 juli 2019   21:06 Max Parrot volledig genezen van ziekte van Hodgkin

Door:

Goed nieuws uit het kamp van Max Parrot, de Canadese snowboarder is namelijk klaar met de therapie en hij heeft nu alweer plannen voor nieuwe snowboard avonturen!

Eind januari van dit jaar kwam het erg slechte nieuws naar buiten dat het seizoen voor Max Parrot erop zat. De reden? De ziekte van Hodgkin, welke bij de snowboarder geconstateerd zou zijn. Parrot had geen andere keus dan z’n snowboard even terug in de kast te zetten en zich volledig te focussen op z’n herstel. De ziekte van Hodgkin is er namelijk niet zomaar eentje en ook al is het te genezen, een lange weg van afzien door alle chemo en dergelijke maakt dat je het niemand gunt.

En zeker Max Parrot niet, die precies lekker aan het warm draaien was om een grandioos fijn seizoen ervan te maken. Maar goed, als je lichaam je vertelt dat het foute boel is dan is het wel handig om daar naar te luisteren. Parrot was zelf natuurlijk ook erg aangedaan door het nieuws, maar toonde zich sterk en bleef zelfs nog positief. Snowboarden mocht hij namelijk nog wel een beetje van de dokters, als het maar geen triple corks zouden gaan worden.

Dat hoef je iemand die leeft voor het snowboarden natuurlijk geen twee keer te vertellen, maar wedstrijden zaten er dus even niet in.

Tot voor kort, want toen kwam dus het goede nieuws naar buiten dat hij volledig genezen is. Dit vertelde Max Parrot zelf tegen Snowboarder. “Ik heb een bodyscan gedaan en op de scan was geen enkele kankercel meer zichtbaar. Ik ben compleet genezen, de kanker is 100% weg. Ik ben klaar met de therapie en het ziekenhuis. Dit is een enorme opluchting voor me, ik ben zo blij dat het voorbij is. Ik kan echt niet wachten om weer te trainen en ik zal erg snel weer op m’n board te vinden zijn!” aldus een blije Parrot.

Sterker nog, er gaan zelfs geruchten dat Max Parrot in korte tijd weer mee wilt doen met wedstrijden, te weten X Games Noorwegen, welke eind augustus verreden gaat worden. Of het ‘m gaat lukken is nog maar even de vraag, van deze ziekte terug op niveau komen kan nog wel eens tot twee jaar duren, maar we waarderen z’n enthousiasme. Daarnaast zouden we het Max Parrot ook 110% gunnen, dus laten we hopen op het beste.

Fotocredit: ESPN Images

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws