Nieuws - 1 december 2018   14:51 Maxelle Goldstoff in Canada #3: Eerste dag in de sneeuw

Door:

Mijn eerste dag in Sunshine Village ski resort. Ik kon eigenlijk geen twee weken wachten tot ik mijn skipas ging krijgen van Lake Louise skiresort dus ik ben zelf alvast maar gegaan!

Ik ga skiles geven in Lake Louise en daarom krijg ik van hun een skipas voor het seizoen en ik merkte het meteen: het skiën is hier helemaal anders dan in de Alpen. Een groot verschil is dat er geen dorp is bij een skiresort. Hier wonen heel veel mensen in een dorp zoals Banff en nemen vanuit daar de auto of bus naar één van de drie ski gebieden daar rond omheen. We hebben hier in de omgeving drie skigebieden: Sunshine Village (20 min van Banff), Norquay (10 min van Banff) en Lake Louise (45 min van Banff).

Lake Louise Skiresort

Wauw, wat een mooi gebied en de moeilijkheidsgraad van de pistes ligt veel hoger dan ik gewend ben. Er zijn hier super veel stijle pistes en ‘routes’. Je hebt in lake Louise enorme hellingen die niet geprepareerd zijn waar je gewoon af mag skiën. De tweede lift die je neemt in Lake Louise heet ‘the top of the world’. Al je afstapt van de lift kan je je ogen niet geloven het is daar zo mooi. Stijlen hellingen en eindeloze afdalingen. Ik wou dat ik het jullie kon laten zien hoe mooi het daar is en om jullie toch nog een beetje een beeld te geven, hieronder wat foto’s:
 Lake Louise Lake Louise
Lake Louise is het één na grootste skigebied in Canada, op nummer één staat nog steeds Whistler. Wat hier ook anders is dan in de Alpen is dat de mensen je helpen bij het instappen van een skilift! No joke, ze nemen je ski’s en zetten ze voor jou in de gondel. Als je in de rij staat bij een stoeltjeslift dan vragen ze met hoeveel je bent zodat ze jou in de skilift kunnen zetten met je vrienden. Dit is dus heel relaxt en awesome!

Tweede week alleen maar First Aid

Omdat ik binnenkort ga les geven in Lake Louise en vaak off piste ga skiën, ga ik een First Aid cursus volgen die welgeteld een hele week duurt. Tijdens die week ga ik alles leren over eerste hulp in de wildernis. Ik heb er alvast veel zin in en ben vooral heel benieuwd naar wat we allemaal gaan leren. Ook wel weer een beetje zenuwachtig voor het examen, maar dat is typisch ik. Vorige week moest ik een examen afleggen van over de historie van Banff National Park maar dat had ik helaas niet zo goed gedaan. Dus ik moet mijn examen weer opnieuw doen.
Nu zijn er misschien sommige van jullie die zich afvragen waarom ik daarover een examen moet afleggen, maar daar is een logisch antwoord op. Je werkt met veel toeristen in de skischool en die willen vaak alles weten over Banff National Park. Hopelijk haal ik de tweede ronde wel een voldoende!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 september 2019

Zondag WTF #348

Als het hartje winter is en je wilt een duik nemen, dan kan je maar beter een bommetje doen. Toch? Wat kan er mis gaan?  Lees Meer…

Meer Nieuws