Nieuws - 15 december 2018   9:35 Maxelle Goldstoff in Canada #4: Het leven in Lake Louise

Door:

Hi there! Het leven hier in Canada is heel erg relaxt. Ik voel me al helemaal thuis hier in de bergen en ook in Lake Louise, waar ik veel te vinden ben!

Stilletjes aan begin ik nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe plekken te ontdekken. Ik ben ook best wel een sociaal persoon waardoor ik snel nieuwe mensen leer kennen. Soms ga ik alleen skiën en dan ontmoet ik vaak nieuwe mensen op de piste. Afgelopen week werd er een nieuw deel van Lake Louise skiresort geopend en ik kon dus niet wachten om te gaan kijken hoe het eruit zag! Dus vertrok ik alleen de berg op en ontmoette twee jongens in de skilift. Ze vroegen of ik met hun mee wilde skiën. Dat was wel even wennen, maar zo is de sfeer hier dus in Lake Louise. Ze zijn hier heel erg chill en vriendelijk. Je bent eigenlijk nooit alleen op de berg, als je zelf ‘open minded’  bent komt het helemaal goed.
Maxelle Goldstoff

Skischoenen

Veel mensen vragen vaak op wat voor skischoenen ik ski of wat ik goed vind. Iedereen is een unieke skiër en bij elke unieke skiër past een ander soort ski of skischoen. Ikzelf geef ski les op All mountain-ski’s en als ik echt poeder wil gaan skiën dan gebruik ik dikke poederlatten. Mijn skischoenen hebben een flex van 130, dat vind ik vooral fijn skiën als ik off piste ski en als ik erg technisch wil gaan skiën.

Mijn skischoenen zitten eigenlijk altijd heel erg strak om mijn voet. Zo kan ik met een heel kleine beweging mijn grote poederlatten of all mountains laten draaien. Door de hoge flex in mijn skischoen heb ik het gevoel dat ik veel meer controle heb over mijn ski’s. Een nadeel aan zo een hoge flex is dat je wel hard moet werken en dan beklaag ik me soms wel. Vooral als ik de avond ervoor een paar drankjes op heb en de volgende dag fris de berg op moet dan kan het soms zijn dat ik mijn skischoenen niet mag.

Pittige temperaturen

De temperaturen in Canada kunnen soms wel pittig zijn. Lake Louise staat bekend om zijn koude en droge klimaat. Het kan hier tot over de -30 graden worden! Ik weet wel dat als het zo ver is ik dan tegen mijn toekomstige leerlingen zeg dat er heel veel pauzes ingelast zullen worden. Zulke temperaturen zijn erg extreem en ik ben benieuwd of ik eraan ga wennen!

Vaak heb ik tijdens het skiën koude voeten en ik ben hier gaan rond vragen wat de oplossingen konden zijn. Er waren een paar verschillende opties zoals verwarmde sokken, boot verwarmer en kwalitatieve sokken. Uiteraard begon ik met de goedkoopste oplossing en kwam ik bij de sokken Smartwool terecht. Eerlijk is eerlijk, ik geloofde nooit echt in het sokken verhaal maar ik moet nu wel toegeven dat Smartwool mijn mening heeft veranderd.
Maxelle Goldstoff

De smartwool sokken zijn ideaal. Je kan je sokken voor 3 dagen op een rij dragen en ze stinken niet! Serieus! En het scheelt weer in het wassen. Ze zien er verder ook super leuk uit en je hebt allerlei verschillende diktes. Mijn nieuwe skischoenen zaten op begin heel erg strak dus kocht ik eerst hele dunnen sokken en nu draag ik ik iets dikkere met een leuke print. Ik voel nu wel een verschil en heb het al veel warmer dan ervoor. Als het -25 wordt ga ik mijn sokken waarschijnlijk upgraden naar een sok met verwarming!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 september 2019

Zondag WTF #348

Als het hartje winter is en je wilt een duik nemen, dan kan je maar beter een bommetje doen. Toch? Wat kan er mis gaan?  Lees Meer…

Meer Nieuws