Nieuws - 9 juli 2018   19:46 Maxelle Goldstoff naar Canada #1: Where to start?!

Door:

Canada, het land waar we allemaal wel een keer heen willen. Niet alleen om diepe poederruns te rijden, maar ook gewoon de complete ervaring maakt dat het een must voor je bucketlist. Helaas is het nog een aardige klus wil je een seizoen draaien in het land met oneindig veel sneeuw, maar Maxelle Goldstoff gaat het proberen en neemt je mee vanaf moment één. Check dus snel haar eerste blog!

Canada is de droom van de meeste skiërs en snowboarders onder ons. Dit is niet alleen omdat de sneeuw daar fantastisch is, maar ook het off piste skiën is hier heel erg populair. Ik heb gekozen om naar Banff te gaan omdat het een heel erg mooi nationaal park is. De natuur is daar prachtig en daar bovenop heb ik een skischool gevonden in Banff waar ik parttime les mag geven!

Ik zat bij de gelukkige 24 (!)  internationale jongeren die aan dit programma mogen deelnemen. Mijn plan naast parttime les geven in de skischool is alles te leren over de sneeuw, bergen, lawines, toerskiën en eerste hulp off piste. Maar voor ik les begin te geven in de skischool moet ik eerst geslaagd zijn voor de Wilderness Advanced First Aid Certification, iets wat meer dan logisch is als er zoveel off piste wordt geskied in Canada!

#happy #freshsnow #ski #lesdeuxalpes #mountains

Een bericht gedeeld door MAXELLE (@maxelle_goldstoff) op

Voordat we verder gaan zal ik mij trouwens eerst even voorstellen. Ik ben Maxelle, 23 jaar oud en ik ben verslaafd aan off piste skiën. Dus wat betreft het enthousiasme zit het wel goed en vanaf nu neem ik jullie mee langs alles wat ik mee maak in Banff, Canada. Als alles goed gaat. Op het moment van schrijven ben ik namelijk nog in België, zodat jullie mij kunnen volgen vanaf het prille begin.

Aanmelden? Dat is toch niet zo gemakkelijk als ik gedacht had!

De meeste onder jullie zullen misschien wel weten hoe moeilijk het is om een werkvisum voor Canada te krijgen. Voor wie het nog niet weet: ze moeten echt alles van me weten. Van hoe mijn tweelingzus heet, tot waar ik het afgelopen 5 jaar heb uitgehangen. Ik vind het eerlijk gezegd wel een klein beetje demotiverend. Af en toe krijg ik weer een mail om vanalles in te vullen, of ik moet weer kopieën maken van de gekste dingen en dit in mijn niet zo vloeiende Engels. Maar goed, ik moet toegeven dat ik het niet echt gemakkelijk voor hen heb gemaakt omdat m’n verhaal niet logisch klinkt. Aangezien ik gewoon in België woon maar eigenlijk 100% Nederlander ben. Dit heb ik toch wel een paar keer duidelijk moeten maken per mail. Eind juli weet ik dan eindelijk of ik 1 november richting Canada zal vertrekken!

Van Frankrijk naar Noorwegen & Zweden en hopelijk door naar Canada

Degenen die mij kennen weten dat ik altijd de sneeuw opzoek en dit voor minstens 5 maanden in het jaar. De afgelopen 2 seizoenen ben ik in Frankrijk, Les Deux Alpes, geweest, waar ik mijn passie voor het freeriden heb ontdekt. Ik had erg veel geluk dat een off piste ski-leerkracht van de ESF (Franse skischolen federatie) me vaak mee nam om de bergen te leren kennen en me leerde hoe ik die moest skiën. Ik leerde tijdens mijn seizoen in Frankrijk dan ook hoe ik moest toerskiën en van het een kwam het ander.

De smaak had ik erg te pakken want direct na mijn seizoen vertrok ik voor 10 dagen naar Noorwegen om te gaan toerskiën. In combinatie met de skischool is dit dus waarom ik naar Canada wil gaan: I am ready for the next step! Nu hopen dat Canada daar ook zo over denkt, dus fingers crossed en I’ll keep you posted. Voor nu ga ik eerst nog richting Zweden om te werken, wie weet hoor je vanaf daar ook nog wel van me!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws