Nieuws - 11 september 2020   13:49 Mayrhofen: ‘s Avonds dragen van skischoenen verboden, alcoholverbod na 23.00 uur

Door:

Dat Mayrhofen bekend staat als een van dé partydorpen van Oostenrijk zal menig Nederlander wel weten. Toch wil het dorpje in het Zillertal daar iets aan veranderen en komen ze met een tweetal keiharde regels. Helemaal stoppen met feesten zal nooit gebeuren, al kan de huidige coronapandemie daar nog wel een rol van betekenis in spelen. Mayrhofen neemt het heft in eigen handen en wil vooral af van de overlast die het vele feesten tot in de late uurtjes met zich meebrengt. Om daar een eerste stap in te maken, zijn vanaf komend seizoen twee nieuwe regels van kracht.

Alcoholverbod

Om te beginnen, mogelijk de meest ingrijpende. Voordat je in paniek schiet: je kan gewoon door blijven zuipen, ook na 23.00 uur ‘s avonds. Je mag alleen niet meer met drank over straat na 23.00 uur. Dit betekent ook dat de tafels buiten een bar niet meer gebruikt mogen worden en je het drinken dus hoe dan ook binnen zal moeten doen.

Wordt je toch gespot met drank op straat? Dan kan je een dikke boete verwachten. Overigens is dit dus ook iets waar de kroegen zelf aan zullen moeten werken in de hoop de overlast in het dorp te beperken.

Skischoen verbod

Het tweede verbod is er eentje die we al vaker voorbij hebben zien komen en die bijvoorbeeld in Ischl al van kracht is. Na 18.00 uur ‘s avonds is het niet meer toegestaan om je op skischoenen in het dorp te begeven. Oftewel, zorg ervoor dat je voordat je flink gaat afzakken in de bar, je even een ander paar schoenen aan trekt.

Dit verbod kennen we al uit Ischgl, waar het enige tijd geleden ingezet is en nu volgt Mayrhofen dus dezelfde beslissing. Loop je na 18.00 uur ‘s avonds toch nog met skischoenen door het dorp heen? Dan kan je mogelijk een boete krijgen tot wel €2.000,-. Yep, het is menens voor de Oostenrijkers!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws