Nieuws - 26 januari 2017   9:10 Medewerker lawinedienst komt om door explosief

Door:

Een bizar ongeluk gebeurde afgelopen dinsdag in het Amerikaanse skigebied Squaw Valley. De lawinedienst was daar na de heftige sneeuwval bezig om de hellingen lawinevrij te maken en ineens kwam het nieuws naar buiten dat er een medewerker om het leven was gekomen. Later bleek dat de man is overleden door één van de explosieven! 

Het werk van de lawinedienst is niet zonder gevaren, zij moeten immers lawinegevoelig terrein op zoeken en er vaak iets té dicht bij in de buurt komen om ervoor te zorgen dat het voor anderen juist weer veilig is. In Squaw Valley, vlakbij Lake Tahoe, hebben ze te maken gehad met de heftigste sneeuwval ooit en dat betekent dat het lawinegevaar natuurlijk ook gigantisch toeneemt. Om te voorkomen dat het hele skigebied dicht moet was de lawinedienst dan ook druk in de weer met explosieven.

Joe Zuiches, een 42-jarige medewerker van de lawinedienst was op dinsdag rond half 9 ‘s ochtends bezig met het lawinevrij maken van verschillende hellingen op de Gold Coast Ridge van Squaw Valley toen door nog onbekende reden een van de explosieven af is gegaan. De man overleed ter plekke. Of het gaat om een vroegtijdige of spontane ontploffing van explosieven is nog niet bekend, de lokale politie en brandweer is nog bezig met een onderzoek naar het ongeval.

Het nieuws dat iemand van de lawinedienst om het leven was gekomen ging al vrij snel rond in de regio van Lake Tahoe en in eerste instantie ging iedereen er van uit dat het om een lawineincident ging, maar dit is dus niet het geval. De autoriteiten hebben duidelijk dat er geen lawine is geweest waardoor hij is getroffen en dat ook het explosief geen lawine in gang heeft gezet. Hoe dit bizarre ongeval toch kon gebeuren is dan ook nog steeds een raadsel.

Locals uit Squaw Valley hebben inmiddels het Joe Zuiches Memorial Fund opgericht en hebben direct een GoFundMe pagina gestart om de familie van het slachtoffer in ieder geval financieel te kunnen ondersteunen. Al het geld dat ze hiermee ophalen gaat naar de uitvaart van de man, die een vrouw en een zoon achterlaat. In een korte tijd is er al veel geld gedoneerd, binnen één dag staat de teller al boven de $130.000!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws