Nieuws - 3 maart 2022   16:30 Medewerkers in Méribel aan het staken, meerdere liften gesloten

Door:

Fransen en staken, het zit ze zo’n beetje in het bloed! Wanneer je nu op vakantie bent in Méribel dan kan je er goed last van hebben, een hoop medewerkers van het skigebied hebben namelijk het werk neergelegd, waardoor meerdere liften nu stil staan. 

In het Franse Méribel, wat onderdeel is van het skigebied Les Trois Vallées, wordt voor een groot deel uitgebaat door het bedrijf Méribel Alpina en de medewerkers daarvan zijn het zat. Ze eisen een loonsverhoging om de inflatie ‘in te halen’, maar daar gaat het liftbedrijf niet in mee.

Eerder kreeg het personeel een verhoging van 3% in januari, maar nu wil men er nog 1,4% bij krijgen vanwege een compensatie voor vorig jaar, toen er vanwege COVID helemaal geen onderhandelingen plaats konden vinden, en de inflatie die een stuk hoger uitpakt dan normaal. En ja, in Frankrijk betekent dat uiteraard staken!

Gesloten liften

Het gevolg is dat gisteren en vandaag veel liften van dit liftbedrijf niet meer draaien en je in Méribel zelf dus ook niet heel ver kan komen. Er zijn slechts een paar liften draaiende waarmee je vanuit de vallei waar Méribel in zit, de rest van Trois Vallees in kan komen. De gemeente heeft in ieder geval alvast voor een provisorische oplossing gezorgd om de getroffen toeristen niet al te boos te krijgen, door de passen die normaal alleen geldig zijn in de vallei van Méribel ook in de rest van Trois Vallées geldig te maken.

Wel zorgt dit uiteraard voor langere rijen bij de skiliften die je deze vallei uit leiden. Hoe het de komende dagen eruit ziet, of de staking voortgezet gaat worden, is nog niet duidelijk. Ook is het nog niet bekend of deze passen ook de rest van de week nog geldig zijn buiten Méribel, daarvoor kan men het beste langs het lokale toerismebureau, of de lokale berichten in de gaten houden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws