Nieuws - 19 maart 2021   20:06 Meer dan 200.000 banen verloren, schade door pandemie €15,8 miljard

Door:

Dat de lockdown grote gevolgen heeft gehad, dat mag duidelijk zijn. Inmiddels is er een rekening gemaakt en die is flink te noemen!

Deze winter was wintersporten eigenlijk alleen mogelijk in Zwitserland, in de andere Alpenlanden is het of nog steeds niet mogelijk, of alleen de locals mogen de sneeuw in duiken. Dit heeft natuurlijk grote gevolgen voor iedereen die afhankelijk is van de wintersport en nu wordt een beetje duidelijk hoe groot die omvang precies is.

Volgens het Zwitserse Blick kan de totale schade worden geschat op €15,8 miljard, verdeeld over alle Alpenlanden. Dit komt vooral doordat de horeca alle inkomsten mis zijn gelopen in de meeste landen en natuurlijk de liftbedrijven zelf, die hebben ook een aardige tik gekregen.

Bovendien zorgde de pandemie ervoor dat in totaal 200.000 mensen die normaal gesproken in de winter werkzaam zijn, deze winter zonder werk hebben gezeten. Voor een deel is daar een vangnet voor in de vorm van staatssteun, maar dat is lang niet overal ook daadwerkelijk goed geregeld.

Bovendien kan de totale schadepost nog niet helemaal opgemaakt worden, omdat men nu alleen kijkt naar de omzetten van direct aan de winter gelieerde bedrijven. Wanneer men verder kijkt dan kan dit nog veel verder oplopen, aangezien de landbouw óók een klap heeft gekregen doordat er veel minder is afgenomen deze winter. Zo moest er volgens Blick alleen al in Tirol 120.000 ton aan kool weggegooid worden, omdat dit normaal gesproken direct naar de horeca gaat, nu wil niemand het hebben.

De grote vraag blijft dan ook hoe de wintergebieden er de komende jaren voor staan. De tik van dit jaar kan vaak opgevangen worden met allerlei steunpakketten, maar als het financiële balletje blijft rollen, dan gaat het hoe dan ook de komende jaren hard gevoeld worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws