Nieuws - 28 maart 2020   13:50 ‘Meer dan 5.000 skiërs uit Ischgl gingen naar andere skigebieden toe’

Door:

Dat Oostenrijk toch wel aardig aan het falen was rondom de eerste uitbraak in het land, mag inmiddels wel duidelijk zijn. Nu blijkt dat er zo’n 5.000 skiërs uit Ischgl vertrokken en naar andere skigebieden gingen! 

De quarantaine vanwege het coronavirus werd op vrijdag 13 maart ingesteld om te voorkomen dat het virus zich nog verder zou kunnen verspreiden en dat de besmette personen in het Paznaundal zouden blijven. Nu blijkt dat deze methode alles behalve effectief is geweest en dat de quarantaine in Ischgl mogelijk de verdere besmetting juist heeft aangejaagd.

Klokkenluider

Een van de personen die dit aan het licht heeft gebracht, is een medewerker van een liftbedrijf ‘in de buurt van Ischgl’. De man wil anoniem blijven, maar stelt wel dat hij kan bevestigen dat grote hoeveelheden wintersporters vanuit Ischgl doodleuk naar andere skigebieden zijn gegaan om daar meters te maken.

Dit heeft hij aan kunnen tonen door het gebruik van skipassen. De skipassen voor meerdere regio’s werden namelijk ook gebruikt in Venet, Fendels, Serfaus-Fiss-Ladis en Kaunertal, door dezelfde personen als degenen die eigenlijk in quarantaine zouden moeten blijven. Het zijn in ieder geval zo’n 5.000 bevestigde gevallen, maar mogelijk dat dit aantal nog veel hoger ligt.

Verspreiding

Die vakantiegangers hebben daardoor mogelijk de rest van Tirol meegenomen in de ‘shitzooi’, zoals de klokkenluider heeft gesteld. Het gros van de kaarthouders zouden Duitse toeristen zijn die van de Oostenrijkse overheid eigenlijk direct naar huis zouden moeten keren, maar het blijkt nu dus dat dit niet gebeurd is.

Of dit handelen toebedeeld kan worden aan de acties van de lokale overheden zal moeten blijken uit het onderzoek naar de coronacrisis waar het Openbaar Ministerie nu mee bezig is.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

25 oktober 2020

Zondag WTF #402

Ooit gehoord van geitenyoga? Het is een ding blijkbaar. En wat doen dronken Russen wanneer ze in het leger zitten en er tanks voor hun neus staan? Het is WTF time! Lees Meer…

Nu Oostenrijk op twee deelstaten na volledig oranje kleurt op de kaart met reisadviezen, is het nog maar afwachten wanneer je als Nederlander weer enigszins normaal op vakantie kan naar het Alpenland. Toch is er een sprankje hoop, twee regio’s in Oostenrijk vallen namelijk buiten de code oranje regels!  Lees Meer…

Meer Nieuws