Nieuws - 24 december 2017   18:13 Meer dan honderd skiërs vast in een gondel in Frankrijk

Door:

Merry Christmas, zo begin je de kerst lekker hoor! In het Franse Chamrousse is de dag voor kerst lekker begonnen. Rond de klok van 3 uur kwam een gondel stil te staan en meer dan honderd mensen hebben vast gezeten! 

Het is nog niet helemaal duidelijk waarom de lift vast is gelopen, maar het bleek wel een aardige klus te zijn om de wintersporters allemaal veilig uit de lift te halen. Twee helikopters van de Civiele Bescherming moesten worden ingezet om de evacuatie zo snel mogelijk te laten verlopen en gelukkig zat het weer tijdens de reddingsactie volledig mee.

Zoals gezegd ging het fout rond de klok van 3 uur ‘s middags, toen de hele gondel stil kwam te staan en de lift ook niet meer opgestart kon worden. Exacte aantallen zijn nog niet bekend gemaakt, maar lokale Franse media hebben het over 100 tot 150 mensen die in de lift vast hebben gezeten.

Tegen 17.30 uur was de evacuatie in z’n geheel succesvol afgerond en daar was de reddingsdienst zelf in ieder geval erg blij mee, aangezien ze iedereen voor het invallen van de kou nog uit de lift hebben kunnen halen. “Iedereen is op tijd thuis voor kerstavond”, aldus een woordvoerder in het skigebied.

Er zijn in ieder geval geen slachtoffers gevallen en alle wintersporters zijn zonder noemenswaardige problemen uit de skilift geplukt. Wat dat betreft is het wel een voordeel dat het om een gondel gaat en dat de wintersporters dus sowieso niet in de wind zaten, maar er zijn natuurlijk betere manieren om de dag voor kerst door te brengen. Of de lift later deze vakantie nog in gang gezet kan worden is ook nog niet bekend, voor nu was het vooral belangrijk om de wintersporters zo snel mogelijk uit de lift te halen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws