Nieuws - 27 november 2016   17:13 Meer details bekend over dodelijke lawine in Obergurgl – Update

Door:

De dodelijke lawine die gisteren in het Oostenrijkse Obergurgl naar beneden is gekomen heeft vandaag een tweede leven geeist, dit heeft de Nederlandse website WePowder vandaag naar buiten gebracht. Één van de slachtoffers werd na de lawine met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht en vandaag is diegene overleden. Update 23:42 uur

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat een Nederlandse tourgroep betrokken was geraakt bij een grote lawine vlakbij het Oostenrijkse Obergurgl. Één van de Nederlanders overleed ter plaatse en WePowder, die tevens contact heeft gehad met leden van de groep, heeft naar buiten gebracht dat het slachtoffer dat met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis is gebracht hieraan is bezweken.

Update:

Nieuwe informatie van de Oostenrijkse politie heeft aangegeven dat er wel degelijk een tweede slachtoffer is overleden in het ziekenhuis, maar het is op dit moment niet duidelijk of diegene ook bij deze tourgroep hoorde. Het zou gaan om een Brit die eerder vandaag is bezweken aan zijn verwondingen in het ziekenhuis, maar of hij bij de Nederlanders hoorde is niet bekend gemaakt. Wel is duidelijk dat er twee Nederlanders in het ziekenhuis liggen, waaronder één van de gidsen die meerdere botbreuken heeft opgelopen.

Naast dit trieste nieuws is door WePowder ook nog meer informatie over de groep en het ongeluk naar buiten gebracht. Het ging namelijk om een groep van Nederlandse splitboarders die geleid werd door de gidsen Irian van Helfteren en Bas Elhorst. Tijdens het ongeluk waren ze onderweg in het Ferwalltal dat in de buurt van Obergurgl ligt.

De lawine heeft vier van de groepsleden, waaronder één van de gidsen, meegesleurd over een aantal rotsen en de andere gids is vervolgens direct begonnen met de reddingsoperatie. Hij heeft twee groepsleden richting het dal gestuurd om zo snel mogelijk contact op te nemen met de reddingsdiensten, aangezien op deze locatie bijna geen mobiel bereik te krijgen is en de reddingsdiensten zijn direct groots uitgerukt. Helaas konden ze één persoon niet op tijd vinden, het overleden slachtoffer is pas na een lange zoekoperatie onder de sneeuw gevonden.

Het onderzoek naar de lawine en de exacte oorzaak is nog steeds vol in gang en er is nog altijd weinig bekend. Tegenover WePowder heeft de groep laten weten dat ze voorlopig zelf geen nieuwe informatie naar buiten zullen brengen om de betrokkenen zoveel mogelijk ruimte te geven om dit verlies te verwerken.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws