Nieuws - 7 februari 2023   17:37 Meerdere dodelijke lawines in Oostenrijk na sneeuwval

Door:

De zware sneeuwval van de afgelopen dagen heeft een keerzijde. Er zijn vele lawines gemeld in Oostenrijk en helaas zijn er enkele doden te betreuren. 

Door de heftige sneeuwval in een korte tijd schoot het lawinecijfer omhoog. De reddingsdiensten in Oostenrijk hebben in een paar dagen tijd meldingen krijgen van meer dan 30 lawines, waar gelukkig lang niet altijd slachtoffers bij betrokken waren, al zijn er helaas wel dodelijke slachtoffers gevallen.

Allereerst in Kaltenbach, daar is een zeventien jarige Nieuw-Zeelander om het leven gekomen door een lawine. Zijn familie raakte hem uit het oog terwijl ze same naan het afdalen waren en toen ze hem na enkele minuten dan maar probeerden te bellen, kwam er geen gehoor. Men vreesde het ergste en pas na een uur werd zijn levenloze lichaam gevonden door de bergredding.

St. Anton

In St. Anton ging het eveneens mis. Een drietal wintersporters was de Törli off-piste afdaling aan het doen, waaronder een 33-jarige skiër die samen met een 29-jarige berggids aan het afdalen was. Een 64-jarige man die met het tweetal meeging kon uit de lawine blijven op deze afdaling, waar de andere twee begraven werden door de sneeuwmassa. De 64-jarige man kon de bergredding bellen en werd zelf met een helikopter weggehaald, terwijl de bergredding op zoek ging naar de andere slachtoffers. Hoewel ze vrij snel een signaal vonden van lawinepiepers, konden ze geen reddingsactie uitvoeren omdat de situatie levensgevaarlijk was voor de reddingswerkers.

Hond alleen terug gekomen

In Kaunerberg ging het op zaterdag mis. Een 62-jarige toerskiër was op pad in dit gebied en toen alleen zijn hond later in de middag thuis kwam werd er alarm geslagen. Op zaterdag kon de bergredding de zoektocht niet veilig voortzetten en het duurde uiteindelijk tot zondagochtend voordat men de zoekactie voort kon zetten. Al snel werden de tekens van een lawine ontdekt en daar werd ook het levenloze lichaam van de tourskiër gevonden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws