Nieuws - 23 maart 2018   10:04 Meerdere lawines tekenen situatie in Oostenrijk

Door:

Het is maart en dat betekent dat traditiegetrouw het tourseizoen weer helemaal los is gebarsten in de Alpen. Maar, helaas brengt dit ook weer meerdere zware lawines met zich mee. Er zijn weer slachtoffers gevallen! 

Gistermiddag kwam er een lawine naar beneden bij Turnau op de Rauschkogel, waar een Oostenrijker bij betrokken raakte. De man werd vervolgens 100 meter naar beneden gesleurd door de sneeuwmassa, maar hij kon zonder verwondingen uit de sneeuwmassa bevrijd worden door de reddingsdienst.

De Oostenrijker was samen met een berggids op pad en het lijkt erop alsof deze lawine door hen zelf in gang is gezet. Beide heren waren goed voorbereid op pad en bovendien zeer ervaren, wat de reddingsactie alleen maar makkelijker heeft gemaakt. De berggids heeft snel de reddingsdiensten gebeld en heeft de eerste handelingen uitgevoerd, waardoor de man dus zonder verwondingen of blijvend letsel uit de sneeuw gehaald kon worden.

Overleden tourskiër

Op de Jamnigalm bij Mallnitz kwam gister ook een lawine naar beneden, die het leven heeft geëist van een 53-jarige tourskiër uit Oostenrijk. De man was in zijn eentje onderweg op een afdaling met een 30-graden helling, waar vervolgens een lawine van 80 meter breed en 120 meter lang los kwam. De man werd vervolgens begraven onder anderhalve meter sneeuw.

Een andere tourskiër zag ongeveer 45 minbuten later de lawinesporen en is direct het gebied in gegaan met zijn lawinepieper. Die sloeg direct aan, waarop hij de reddingsdiensten heeft ingeschakeld. Nog voordat de reddingswerkers aanwezig waren begon de tourskiër al met zoeken en kon hem zelfs uitgraven, maar de man bleek al overleden te zijn.

Königspitze

Het dodelijkste ongeval vond gisteren plaats op de Königspitze. Daar kwam een lawine naar beneden die aan drie mensen het leven heeft gekost. De drie Oostenrijkers waren aan het touren op de berg en ze werden allen gegrepen door de sneeuwmassa.

Pas na 40 minuten werden de eerste slachtoffers gevonden onder de sneeuw en voor twee tourskiërs was het al te laat, zij waren ter plekke overleden. Een derde, een 31-jarige vrouw, werd nog levend onder de sneeuw vandaan gehaald, maar overleed later aan haar verwondingen in het ziekenhuis.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws