Nieuws - 28 november 2016   18:21 Mees van Lierop pakt podium tijdens Stubai Freeski Open 2016

Door:

Mees van Lierop is back, en hoe! Na een lange tijd die in het teken stond van revalidatie kon hij nu zijn ski’s weer onderbinden en zich aan de start van een Europa Cup wedstrijd melden. De Stubai Freeski Open 2016 werd namelijk afgelopen weekend verreden en hier liet Mees meteen zien wat hij allemaal in z’n mars heeft: Hij is namelijk derde geworden!

Het was z’n eerste wedstrijd van het seizoen, maar voor Mees van Lierop zou het veel meer dan dat alleen worden. De Stubai Freeski Open 2016 zou namelijk ook nog eens, vanwege zijn knie blessure, zijn eerste wedstrijd sinds lange tijd gaan worden en de vraag was dan ook hoe Mees het er vanaf zou gaan brengen. Die vraag beantwoordde de door PoederbaasProtest SportswearHEAD SKIBigAirBag en Montana Snowcenter gesponsorde Mees van Lierop door volle bak te gaan!

Dit resulteerde in een derde plaats en Mees van Lierop was dan ook zeer te spreken, maar ook een tikkeltje verbaasd over hoe zijn Stubai Freeski Open avontuur is verlopen. “Ik had mijn doelen best hoog gezet, omdat ik de FIS punten echt nodig heb voor de World Cups. Mijn doel was om rond de top 5 te eindigen, maar dat het ook echt lukte, met podium als resultaat, dat verbaast mij ook wel een beetje,” aldus Mees van Lierop, die zelfvertrouwen heeft getankt bij deze wedstrijd. “Het was voor mij best moeilijk in te schatten wat ik ongeveer kan bereiken binnen een wedstrijd. Ik wist namelijk niet echt wat de jury ervan zouden vinden, maar dit is wel een fijne bevestiging voor mezelf. Niet alleen het resultaat, maar ook dat het in één lijn zit met mijn verwachtingen.”

Mees van LieropFoto: Stubaier Gletscher

Met een Leftside double cork 1260 lead cuban, switch leftside double cork 900 en een rightside cork 900 trailing blunt op de kickers en een frontside 270 out naar switch leftside tailsover 270 pretzel 270 out op de rails kon hij de jury dermate enthousiast krijgen dat er 80 punten en een derde plek het eindresultaat bleken te zijn. Hij zit dus zeker op het goede spoor en dan te bedenken dat het al 1.5 jaar geleden is dat Mees van Lierop aan een wedstrijd heeft meegedaan. Dit zorgt uiteraard voor spanning, maar dat kon Mees gelukkig een plekje geven. “Wedstrijdspanning is altijd wel een ding. Dit is voor mij eigenlijk de belangrijkste wedstrijd waar ik ooit aan deel heb genomen. Het is niet alleen na mijn blessure, dit was ook meteen hét kwalificatie moment om dalijk deel te kunnen nemen aan de World Cups,” blikt Mees van Lierop alvast vooruit. “Ik zou in de aankomende periode niet mogen deelnemen aan een aantal World cup wedstrijden wanneer ik deze wedstrijd niet goed reed. Dat zou erg jammer zijn want deelname aan World Cups is erg belangrijk voor mij, aangezien dat de enige manier is om een kans te maken op de Olympische Spelen van 2018. Al met al stond er dus aardig wat op het spel. Maar goed, ondanks dat er zo veel vanaf hing heb ik de spanning op het moment zelf gelukkig weg kunnen schuiven en kunnen relativeren dat te veel druk alleen maar tegen je kan werken. Dat op zich is ook al een leerzaam moment.”

Mees van LieropFoto: Stubaier Gletscher

Een mooie start van het seizoen kunnen we het dus zonder twijfel noemen en nu is het zaak dat dit doorgezet kan worden in de volgende wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd van Mees van Lierop zal waarschijnlijk degene zijn in Glacier 3000, Zwitserland en hopelijk kan hij ook daar weer zo’n show weggeven. Hoe dan ook, wat het ook gaat worden, dit podium pakt niemand ‘m meer af! Eerste bij Stubai Freeski Open 2016 werd Antoine Adelisse, gevolgd door Lukas Müllauer op de tweede plaats. Bij de vrouwen zou de overwinning richting Coline Ballet-Baz gaan, die Lou Barin (2e) en Anastasiya Tatalina (3e) achter zich wist te houden.

Bron:

Foto: Stubaier Gletscher

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws