Nieuws - 21 januari 2020   18:27 Melissa Peperkamp & Evy Poppe naar Big Air finales Youth Olympic Games 2020

Door:

Oh yeah! Na het succes op de slopestyle course zijn het wederom én Melissa Peperkamp én Evy Poppe die we bij de Snowboard Big Air finales van de Youth Olympic Games terug gaan zien!

De marathon van de Youth Olympic Games gaat gestaag door met wedstrijden en ditmaal was de discipline Snowboard Big Air degene die op de planning stond. Eigenlijk zou hij al eerder verreden gaan worden, maar vanwege de wind moest deze toch verschoven worden. Jammer is dat natuurlijk zeker, ook al zou het voor sommige deelnemers wellicht een dag extra rust en/of tijd om alles extra goed op de rit te krijgen zijn.

Snowboard Big Air kwalificaties

Voor Melissa Peperkamp en Evy Poppe was het eveneens een mooi moment om nog maar eens te laten zien wat ze allemaal met hun snowboard kunnen. Beide dames zijn namelijk enorm gebrand om met twee medailles naar huis te gaan en ook al wisten ze niet precies wat hen te wachten stond…

…Ze lieten het stuk voor stuk toch nog maar eens zien in de kwalificaties! Melissa Peperkamp deed het al in de eerste run, waar het Evy Poppe was die haar plek in de finales verzekerde door de tweede poging op de Big Air schans.

Peperkamp zette de toon met een Frontside 720, welke haar een tweede plek op zou leveren, Poppe zag haar Frontside 540 uitmonden in een zesde plek. Meer dan voldoende voor een finaleplek aangezien de eerste twaalf namelijk doorgaan naar de finales.

Grote winnares van de Snowboard Big Air kwalificaties tijdens de Youth Olympic Games was toch wel Annika Morgan. De Duitse liet de slopestyle wedstrijd door de LAAX OPEN nog aan haar voorbij gaan, maar was dus wel aanwezig bij de Big Air kwalificaties. Zij liet met 89 punten het hele veld achter zich, zeven punten meer dan Melissa Peperkamp.

Finale uitzending

Morgen om 9.30 starten de heren eerst met de Big Air kwalificaties, waar rond de klok van 13.50 uur de eerste finale runs verreden zullen worden. Alles is te zien op het Olympische Kanaal, maar we zeggen er meteen even bij dat we een slag om de arm houden met betrekking tot de tijden. Vandaag liep het namelijk ook anders dan gepland.

Ps. We weten het, de foto’s van de Jeugd Olympische Spelen zijn niet om aan te zien (zie uitgelichte foto), maar we moeten even werken met hetgeen wat we krijgen. De credits gaan in ieder geval naar:

Photocredit: OIS/Ben Queenborough

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 november 2020

Zondag WTF #406

We hebben de meest idiote manier gevonden om een blessure op te lopen en iemand die de komende week als smurf door het leven gaat!   Lees Meer…

Meer Nieuws