Nieuws - 22 januari 2020   15:27 Melissa Peperkamp pakt Big Air podium tijdens Youth Olympic Games

Door:

Na de zilveren medaille op het onderdeel Slopestyle mag ze nog een metalen plak meenemen uit Zwitserland. Melissa Peperkamp werd derde op de Big Air! 

Het niveau lag tijdens de Big Air competitie erg hoog, met behoorlijk wat deelnemers die werkelijk alles uit de kast wisten te trekken. Met veel crashes in de tweede run stond ze aan het einde van die tweede runs eerste op de ranglijst, waardoor alle druk op de allesbeslissende derde run kwam te liggen.

Grote concurrentes Hinari Asanuma en Annika Morgan wisten die derde run erg goed af te ronden, waardoor Melissa Peperkamp vlak voor de start van de derde run op de derde positie stond. Ze kwam als laatste snowboarder naar beneden, maar helaas kon ze die derde en laatste run net niet helemaal landen.

Toch was haar gecombineerde score van 150.00 punten voldoende voor een derde plaats en daarmee heeft ze haar tweede medaille tijdens de Youth Olympic Games in de wacht weten te slepen!

Evy Poppe

Helaas kon Evy Poppe haar prestatie van de Slopestyle competitie niet evenaren. Ze kwam in de finale uit op de 10e plek, nadat ze in de eerste run een backseat landing had en in de tweede run hard ten val kwam. Daarmee waren de kansen op een nieuwe podium positie helaas bekeken voor de snowboarder uit België.

Uitslag

De volledige uitslag van de vrouwenfinale:

 1. Hinari Asanuma
 2. Annika Morgan
 3. Melissa Peperkamp
 4. Bianca Gisler
 5. Kanami Okuyama
 6. Marie Kresingerova
 7. Kamilla Kozuback
 8. Ty Schnorrbusch
 9. Morena Poggi Silveira
 10. Evy Poppe
 11. Betinna Roll

 

Luchtfotografie: Ben Queenborough for OIS

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

22 november 2020

Zondag WTF #406

We hebben de meest idiote manier gevonden om een blessure op te lopen en iemand die de komende week als smurf door het leven gaat!   Lees Meer…

Meer Nieuws