Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

Mental Theo
Mental Theo beukt de Walleggalm in Hinterglemm compleet uit elkaar

Gepost op

Feestjes zijn leuk, feestjes op de pistes zijn nog leuker en wanneer Mental Theo achter de draaitafels gaat staan… Dan is het hele feest compleet want dan weet je één ding zeker: het dak gaat eraf en de ruiten eruit. Dat bleek ook het geval bij de Walleggalm in Hinterglemm en wij waren erbij!

Afgelopen donderdag 15 februari was het eindelijk zover, Mental Theo stond achter de draaitafels van de Walleggalm in Hinterglemm en man oh man wat was dit een feest zeg. Zelf waren we vroeger al fan van de kale DJ en toen we dus de reclame al ruimschoots voorbij zagen komen werd er even iets op onze agenda gezet. Dit wilden we natuurlijk niet missen en dus besloten we om onze ski’s al vroeg in de middag richting de berghut te sturen.

Of nouja, de helft zou gaan skiën, de andere helft zou met de auto omhoog rijden. Want, de tip van de dag bleek de tekst “je kunt er met de auto komen, dus parkeren is ook geen probleem” te zijn. Nou, dat is achteraf gezien geen leugen geweest, maar er werd even vergeten dat de Walleggalm op een plek in Hinterglemm ligt waar je eh… Niet zo makkelijk met de auto kan komen.

En dat is nog zacht uitgedrukt. Het had namelijk gesneeuwd en het bergweggetje richting de hut was nogal steil te noemen. Dit, in combinatie met de sneeuwval, zou er voor zorgen dat het al een avontuur was om er überhaupt zonder kleerscheuren aan te komen. Maar goed, gelukkig deed de vierwielaandrijving z’n werk en kon de bedrijfstank na wat stuurwerk bij de Walleggalm neergezet worden.

Daar hadden we nog de auto niet uitgezet of de muziek kwam ons al tegemoet en door de voorruit zagen we de menigte die al op de tafels van het feest stond te genieten. De muziek was uiteraard niet van het kaliber Mickie Krause, iets wat je daar op een andere dag wel zou horen, maar gewoon lekker hollands. En daarmee bedoelen we natuurlijk rammen, hakken, zagen en beuken!

Mental Theo zou dan ook niets heel laten van de Walleggalm en hij ramde de ene na de andere verse track uit de speakers. Zo konden we genieten van de ouwe gouwes die je uiteraard van ‘m kunt verwachten, maar ook nummers van bijvoorbeeld Gunz 4 Hire en dergelijke zouden via de speakers over de pistes gebeukt worden. Iets waar je ons letterlijk mee wakker mag maken en hierdoor vloog de tijd als een malle! Zelf spraken we nog wat personen die er ook waren en Arnoud Hondema, een fan van Mental Theo, had het erg goed naar z’n zin. “Het was echt een groot gekkenhuis. Als wintersporter moet je Mental Theo in de sneeuw echt een keer meemaken!” lacht Hondema om naderhand een slok van z’n koude biertje te nemen. “Mental Theo is gewoon goud en de muziek is grandioos. En, het voordeel van zo’n feestje bij de Walleggalm is dat je bier ook koud blijft, dus wat wil je nog meer?”

Zoals je ziet ging het er aardig hard aan toe, maar dat weet je van te voren wanneer je Mental Theo uitnodigt om te komen draaien. De sneeuw lag in ieder geval niet meer op de daken, die waren er al ruimschoots vanaf gedreund, waardoor Mental Theo ook de sneeuwruimers in ieder geval een handje heeft geholpen. De planning was dat hij maar tot vijf zou draaien, ook al bleek Theo het zelf zo erg naar z’n zin te hebben dat hij er nog even wat nummers aan vast plakte.

Dat klonk ons als muziek in de oren en voor ons zou daarna de terugrit naar beneden weer ingezet moeten worden, waar we de vierwielaandrijving achteraf nog maar eens een extra klopje op z’n schouder mochten geven. Zonder hem hadden we het zeker niet gered, dus nog even een tip voor je: rijd niet met de auto omhoog als het niet perse hoeft. Pak gewoon de taxi omhoog, die kost 3 euro voor een enkeltje. Scheelt je weer een hoop grijze haren als het sneeuwt. Of opeens begint te sneeuwen als je boven staat, maar op de vraag of het ‘t waard was om Mental Theo te zien? 100%. Check hieronder de twee live video’s van de Walleggalm zelf, dan kan je een beetje een impressie krijgen hoe het er aan toe ging:

Mental Theo in de Walleggalm #1:

Mental Theo in de Walleggalm #2:

Heb je ‘m nou gemist, of ga je nog op wintersport in de regio Saalbach Hinterglemm en wil je ‘m graag meemaken? We geven je groot gelijk want een dik feest gaat het zonder twijfel worden! Maandag 19 februari en vrijdag 2 maart staat Mental Theo wederom in de Walleggalm om de tent af te breken, dus zet ‘m alvast in je agenda. Kaartjes hoef je niet te kopen, de Walleggalm is voor iedereen open.

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer