Nieuws - 11 april 2019   11:29 Merijn koek: “Meer opgehaald met Hohsaas12hours dan verwacht”

Door:

De fundraiser race van bijna drie weken geleden was een uniek startschot voor alles wat er vanaf gisteren bij de Mentelity Games in het Zwitserse Hohsaas aan de gang is. En daarom eveneens een mooi moment om eens met Merijn Koek, event organisator van de Mentelity Foundation, te praten!

Dat de Hohsaas 12 hours endurance race een goede zet was van de Mentelity Foundation en MK Skiservice hoeven we je niet meer te vertellen, right? Ons reisverslag liet al aardig zien wat er allemaal uit de kast werd getrokken om het maar een succes te maken en wat ons betreft is dat zeker gelukt.

En met ons vele anderen, want de hoeveelheid euro’s die zijn binnengeharkt is echt weergaloos te noemen. Merijn Koek was dan zelf ook erg tevreden over de gang van zaken. “Ja de hele Mentelity Foundation is heel erg tevreden met de fundraiser!” steekt Koek trots van wal. “We hadden als doelbedrag €30.000,- bedacht, maar dat werd uiteindelijk €46.000 + nog sponsoren van andere kanalen dus echt heel tof! Het evenement zelf was ook heel erg geslaagd, het weer zat natuurlijk mee en volgens mij hebben alle deelnemers het goed naar hun zin gehad.”

Hohsaas

En daarmee beschrijft Merijn het goed, aangezien we enkel en alleen enthousiaste gezichten voorbij zagen komen in Hohsaas. Maar, met zo’n fundraiser nog vers in het geheugen die de verwachtingen heeft overtroffen… Uiteindelijk gaat het allemaal om de Mentelity Games! Ook al is Koek niet bang dat het minder gaaf wordt. Merijn Koek: “Wij verwachten, net als bij de HohSaas 12 uur, dat er weer een prachtig evenement staat waar iedereen weer naar uitkijkt naar de volgende editie. Het totaal aantal personen (ouders & kinderen -red.) zal rond de 100 liggen en met nog zo’n 50 vrijwilligers erbij hebben we volle bak. De vibe die we bij elk event van de Mentelity Games hopen te krijgen is zoals het bij elk recreatief wintersportevenement eigenlijk hoort en gaat, namelijk relax & enjoy.”

Koek, die zelf op z’n twintigste in contact is gekomen met Bibian Mentel en sinds 2018 werkzaam is voor de stichting, ziet graag dat kinderen met een beperking gaan sporten. “En daar zetten we ons erg hard voor in. Gelukkig zijn er veel andere stichtingen die hier aan mee helpen,” stelt Merijn, die meteen vertelt waar de Mentelity Foundation nog meer mee bezig is. “Naast de Games, en een aantal andere events, zijn we ook bezig met het maken van een nieuwe prothese waarmee mensen na een amputatie met een basis/zorgverzekering prothese kunnen gaan sporten. Deze heet de JUMP en dit is een prothese waarbij je heel eenvoudig de voet kan wisselen van bijvoorbeeld een ‘loopvoet’ naar ‘renvoet’. Dat zou echt een uitkomst zijn, want ik zit bijvoorbeeld met 5 verschillende protheses thuis voor verschillende sporten die allemaal €4.000-€6.000 per stuk kosten. Dat is niet te doen voor een gemiddeld gezin en dat willen wij dus graag anders zien. Iedereen moet kunnen bewegen/sporten!” En daarmee slaat hij precies de spijker op z’n kop waarom de fundraiser zo’n belangrijk event was. Via deze weg kunnen namelijk meer mensen met een lichamelijke uitdaging kennis maken met de mogelijkheden om alsnog te sporten!

Bij deze willen we iedereen bij de Mentelity Games heel veel plezier en succes wensen, en op de vraag of Hohsaas 12 hours voor herhaling vatbaar was stelt Koek: “HohSaas 12 uur race 2020 gaat sowieso gebeuren! Zet 28 maart 2020 maar alvast in je agenda!” Want waar een wil is, is een weg.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

14 juli 2019

Zondag WTF #338

Weer een zondag dichterbij de wintermaanden, ook al duurt het nog erg lang. Het is chilltime met een bunch aan WTF voor je klaar staan!  Lees Meer…

Het was toch zomer? Met deze afkoeling gaan we bijna denken dat de winter er weer aan zit te komen. Anyway, het is chill time met de zondag WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws