Nieuws - 26 december 2017   13:49 Met deze 12 tips overleef jij je wintersport kater!

Door:

Geef het maar toe, ook jij hebt met een dikke vette kater in de bergen gestaan. Hoe kom je zo snel mogelijk van die dikke vette spijker af? Wij hebben het antwoord voor je! 

1. Water drinken

We weten het, we klinken nu even als je moeder. Maar goed, ook je moeder zegt wel eens wat zinnigs! Drink tussen het bier door een glas water en voordat je gaat tukken moet je er ook nog een paar wegtikken. Succes gegarandeerd, ook al moet je ’s nachts waarschijnlijk 10 keer naar de WC!

2. ’S ochtends verder drinken

Fight fire with fire! Of in dit geval, vecht je kater weg met het volgende pilsje. Trek er ’s ochtends nog eentje open en druk dat misselijke gevoel even weg. Of nog beter, ga aan de schnapps, jägertee of koop zo’n fles veel te sterk bocht bij de locals. Na dat eerste drankje voel je je direct een heel stuk beter en niemand kijkt raar als je ‘s ochtends al naar de lokaal gestookte diesel ruikt.

3. Begraaf jezelf in je goggle

Het fijne aan wintersport is dat je de hele dag je gezicht kan bedekken zonder dat er rare vragen komen. Goggle op, balaclava aan en je kan er zo vercrackt bijlopen als maar kan, niemand heeft het door. Je goggle is vanaf nu je grootste vriend! Alleen nog even doen alsof je niemand verstaat en je kan je kater in alle rust uitzitten

4. Neem een sneeuwbad

Katertje? Fuck de douche, neem een sneeuwbad! Duik head first in de eerste sneeuwhoop die je ziet en je bent gegarandeerd een stuk frisser. Een lange termijn oplossing? Nah, maar het stelt je kater in ieder geval uit tot rond het lunch uur. En dan kan je weer aan het bier zonder dat je raar aangekeken wordt!

5. Geef je gear de schuld

Kan je voor geen meter meer skiën of boarden door die dikke vette kater? Is je coördinatie niveau vergelijkbaar met een gemiddelde Rus na een paar flessen wodka? Geen probleem, geef gewoon je spullen de schuld. Je bindingen staan niet goed, je ski’s zijn slecht gewaxt én de bootfitter heeft je schoenen verkloot.

6. Acclimatiseer

Feit: in de bergen krijg je minder snel een kater. Of er wetenschappelijk bewijs is weten we niet, maar laten we het maar op ervaring gooien! Die eerste ochtend is alleen het zwaarste. Hoe je dit het beste kan overleven? Begin alvast met acclimatiseren. Oftewel, zet je lever alvast aan het werk voordat je naar de bergen vertrekt! Wel zorgen dat iemand anders de bob is natuurlijk…

7. Heel veel heel vet eten

Tja, dit is eigenlijk niks anders dan in Nederland. Schuif nog even lekker een vet broodje döner of een schnitzelburger in je gezicht voordat je gaat slapen en herhaal dat nog een keertje in de ochtend. Als je de drang om te kotsen weet te weerstaan dan kom je de nacht echt wel door!

8. Sexy times

Wat er ook met je aan de hand is, seks maakt alles beter. Ook een kater! Toegegeven, het zal écht niet de allerbeste nacht of ochtend van je leven zijn, maar hey, slechte seks is ook seks. Nu nog hopen dat al die bewegingen in combinatie met drank je niet extra zeeziek maken.

9. Pillen

Nee, geen pillen die je bij de locale nachtapotheker kan halen, dit is een klusje voor old school paracetamol en ibuprofen. Gooi ze naar binnen, pak je spullen en duik de sneeuw in. Tegen de tijd dat je boven bent voel je je weer helemaal top

10. Goeie tunes in de ochtend

Gute morgen sonneschein! Serieus, hoe kan je nog een kater hebben met zo’n lekker deuntje in de ochtend? Precies!

11. Ga het terras op

Ben je echt overleden in de après-ski? Ga dan gewoon het terras op. Lekker in het zonnetje shinen, heel veel heisse schoko bestellen en alleen nog maar focussen op ademen. Meer hoef je niet te doen!

12. Wees geen pussy!

De grootste tip om een kater tijdens je wintersport te overleven? Man the fuck up! Ja, je voelt je kut, maar hoe vaak sta je nou in de sneeuw? In je bed liggen kan je thuis ook nog!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws