Nieuws - 27 januari 2016   9:05 Met Periscope kan je nu livestreamen via je GoPro!

Door:

Niet iedereen heeft de mazzel om mee te kunnen doen bij iets als LAAX Open, waarbij alles live het internet op gestuurd wordt. Wil je jouw sneeuwavonturen toch live aan de wereld laten zien dan is er nu een oplossing voor je. De app Periscope werkt nu samen met je GoPro! 

Periscope is een app die al een tijdje beschikbaar is en kan livestreamen via je telefoon. Normaal gesproken doe je dit met de ingebouwde camera van je smartphone, maar dit is natuurlijk niet in alle gevallen even praktisch. De makers van de app hebben dit ook ingezien en in de nieuwste update komen ze dan ook met een awesome feature. Koppel je GoPro en je kan alle beelden direct het internet opsturen!

De GoPro HERO4 Black en Silver modellen kunnen samenwerken met Periscope en eigenlijk werkt het heel simpel. Je koppelt de GoPro met je smartphone zoals je dat ook zou doen voor bijvoorbeeld de GoPro app en je start Periscope op. Periscope herkent vervolgens je GoPro automatisch en vraagt of je deze camera wilt gebruiken voor je livestream, that’s it!

Tussendoor kan je gewoon wisselen naar de camera van je telefoon en weer terug naar je GoPro, dus je kan onderweg beelden schieten vanuit verschillende oogpunten. Periscope doet overigens niks op de GoPro zelf, dus de beelden opnemen op je SD kaart is geen probleem en werkt gewoon zoals normaal.

Periscope

Waar je wel rekening mee moet houden is dat je op deze manier behoorlijk wat data gaat verstoken! Je GoPro maakt namelijk via WiFi verbinding met je smartphone, dus je moet je beelden sowieso via het telefoonnetwerk uploaden. Niet zo’n probleem als je in Nederland zit, maar in het buitenland lopen de kosten aardig op. Check van te voren dus goed je bundel voordat je vervelende verrassingen gaat krijgen.

Hoewel Periscope beschikbaar is voor zowel iOS als Android, deze functie komt voorlopig alleen naar de iPhone. Periscope heeft bovendien laten weten dat ze voorlopig geen plannen hebben om GoPro streaming naar Android telefoons te brengen. GoPro beelden bekijken van andere streamers is uiteraard geen probleem via Android, dit kan gewoon in alle Periscope versies.

Periscope voor iOS, met GoPro integratie, is via deze link te downloaden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws