Nieuws - 25 november 2019   20:25 Mikaela Shiffrin officieel de beste slalom skiër ooit

Door:

De laatste overwinning die ze heeft behaald in Levi zorgt ervoor dat ze in de geschiedenisboekjes staat. Shiffrin is de meest succesvolle slalomskiër ooit! 

Of je nu naar de mannen of de vrouwen kijkt, het maakt niet uit. Shiffrin is simpelweg de allerbeste wanneer we naar het aantal overwinningen kijken! Inmiddels heeft ze 41 overwinningen achter haar naam staan en daarmee heeft ze een lang staand record weten te breken.

Door de 41e overwinning heeft ze het record van 40 overwinningen die op het conto van de Zweedse Ingemar Stenmark stond weten te breken. Stenmark pakte deze overwinningen in de periode 1974 – 1987 en heeft daarnaast nog heel wat eerste posities bijgeschreven. Met een totaal van 86 gouden medailles is Stenmark nog steeds de meest succesvolle skiër ooit, hoewel Lindsey Vonn erg dichtbij kwam met haar 82 overwinningen.

Aangezien Shiffrin daarnaast nog aardig jong is, is de kans groot dat ze nog een lange carrière voor haar heeft liggen, als ze maar geen zware blessures op gaat lopen! In totaal heeft ze inmiddels 61 eerste plekken op haar naam staan, dus ook het algehele record van 86 overwinningen is al in zicht.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws