Nieuws - 12 maart 2023   9:19 Mikaela Shiffrin pakt wereldrecord: meeste overwinningen ooit

Door:

Afgelopen vrijdag had ze het record al geëvenaard, gisteren was het moment daar écht. Mikaela Shiffrin is de meest succesvolle skiër ooit!

In het Zweedse Åre vond dit weekend de wereldbeker wedstrijd plaats en dat is dan ook de plek waar de 27-jarige Amerikaanse skiester haar definitieve record heeft weten te claimen. Met een 87e overwinning in een wereldbeker wedstrijd heeft ze het record voor de meeste overwinningen te pakken, zowel voor vrouwen als mannen!

Het record heeft heel lang op naam gestaan van Ingemar Stenmark, de Zweedse legende die inmiddels 66-jaar oud is. Lange tijd leek het erop dat de Amerikaanse skiester Lindsey Vonn dit record ging pakken, maar zij heeft dat niet gered en zij ‘moest het doen’ met het all-time record bij de vrouwen.

Inmiddels is Shiffrin beide namen voorbij gekropen en heeft ze het wereldrecord voor de meeste wereldbeker overwinningen in handen. Stenmark zelf reageerde positief op het nieuws: “Ik ben blij voor haar, ze verdient het. Ze is een uitstekende skiër met een fantastische techniek. Ze lijkt me ook heel sympathiek, dus ik ben blij dat zij het is die mijn record uit de boeken veegt.”

De grote vraag is nu natuurlijk: waar stopt het voor Shiffrin? Met 27-jaar is ze nog steeds jong en kan ze nog jaren meedoen aan het World Cup circuit. Gezien haar vorm lijkt er in ieder geval nog veel mogelijk, wellicht kan Shiffrin de eerste ooit worden die de magische grens van 100 overwinningen haalt?

Foto: Wikimedia Commons – Ronaldinho1

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws