Nieuws - 27 december 2020   15:44 ‘Minimaal 10 bergbeklimmers overleden in sneeuwstorm Iran’

Door:

In de Iraanse Alborz bergen is het gisteren goed mis gegaan. Door extreem weer zouden minimaal 10 bergbeklimmers zijn overleden en worden er nog veel meer vermist! 

Het Alborz gebergte in Iran, waar ook skigebieden te vinden zijn, is het flink aan het spoken. Noodweer teistert de bergen en een zeer zware storm heeft er voor gezorgd dat er meerdere lawines spontaan los zijn gekomen. Het gebergte, ten noorden van de Iraanse hoofdstad Teheran, werd gebruikt door een groep bergbeklimmers die verrast werden door het extreme weer en de daarbij komende lawines.

Inmiddels zijn er dus tien doden gevallen, waarvan negen op de berg zelf. Één persoon kon gered worden door de Iraanse reddingsdienst de Rode Halve Maan, maar die overleed later in het ziekenhuis. Van de anderen kon slechts het lichaam geborgen worden.

De Rode Halve Maan heeft laten weten dat er nog eens zeven bergbeklimmers vermist zijn in het berggebied op in totaal drie populaire routes, maar door het weer is het erg lastig om een fatsoenlijke zoekactie op te zetten. Op zaterdag was een team al lang bezig, maar die actie moest uiteindelijk gestaakt worden, vandaag pakken ze het indien het weer het verder toestaat weer op.

Teheran ligt aan de voet van het Alborz gebergte en het is een van de weinige plekken in het land waar skigebieden te vinden zijn. Zware sneeuw en windstoten beuken op het berggebied en hebben een deel van Iran al aardig plat weten te leggen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

En, volledig lam het terras af gekropen? Of heb je de stad leeggekocht? Hoe dan ook, op zondagavond moet je maar één ding doen: chillmode XL!  Lees Meer…

WTF

25 april 2021

Zondag WTF #426

Terwijl het winterseizoen er wel zo’n beetje op zit, is er in ieder geval een beetje licht aan het einde van de tunnel. Klaar voor de terrassen?  Lees Meer…

Meer Nieuws