Nieuws - 17 maart 2020   17:17 ‘Minimaal 50.000 Nederlanders nog gestrand in het buitenland’

Door:

Hoewel de meeste toeristen al lang en breed thuis zitten nu de meeste grenzen op slot zijn gegaan, is dat nog niet overal het geval. Minstens 50.000 Nederlanders zitten nog altijd vast in het buitenland! 

Hoeveel van deze 50.000 Nederlanders op wintersport zijn is niet bekend, maar het lijkt erop dat het gros van wintersportend Nederland inmiddels wel thuis aangekomen is. Voor de Nederlanders die nog vast zitten in het buitenland, heeft de overheid een noodnummer ingericht.

Gezien het feit dat de grenzen in veel landen dicht zijn en de vervoersvoorzieningen volledig op z’n gat liggen, is het noodnummer ingericht om hulp te zoeken. Wanneer je belt met +31 247 247 247 krijg je het noodnummer van Buitenlandse Zaken te pakken, waarmee je hulp kan zoeken in deze situatie.

Het noodnummer is ‘extreem druk’, maar Buitenlandse Zaken doet er alles aan om de situatie zoveel mogelijk te managen. “Het is extreem druk, maar we laten niemand stikken”, aldus een woordvoerder van Buitenlandse Zaken.

Via dit noodnummer is er eventueel ook informatie op te halen over de situatie in het land waar men op dat moment aanwezig is. Per land verschillen de maatregelen gigantisch en soms is het voor toeristen prima mogelijk om nog te reizen, terwijl andere landen juist in een totale lockdown zitten. Ben je nog in de sneeuw en weet je niet wat je moet doen? Bel dan het nummer en laat jezelf informeren.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Nu Oostenrijk op twee deelstaten na volledig oranje kleurt op de kaart met reisadviezen, is het nog maar afwachten wanneer je als Nederlander weer enigszins normaal op vakantie kan naar het Alpenland. Toch is er een sprankje hoop, twee regio’s in Oostenrijk vallen namelijk buiten de code oranje regels!  Lees Meer…

WTF

18 oktober 2020

Zondag WTF #401

Een week dichterbij de winter en nog steeds dezelfde ellende. Anyway, tijd voor een beetje chillmode en een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws