Nieuws - 19 februari 2019   18:37 ‘Meer dan tien mensen begraven onder lawine op de piste in Zwitserland’

Door:

In Zwitserland is vanmiddag een zware lawine naar beneden gekomen en waarschijnlijk zijn er meer dan tien mensen onder de sneeuwmassa begraven. Reddingswerkers zijn op dit moment keihard bezig! 

De lawine kwam vandaag naar beneden in het Zwitserse Crans-Montana en de melding kwam rond half 3 vanmiddag binnen. De lawine is naar beneden gekomen op een plek genaamd ‘Passage du Major’ en de totale lengte is 300 tot 400 meter, een bijzonder zware lawine dus.

Hoeveel mensen er onder de sneeuw liggen is niet duidelijk, maar volgens de huidige berichten zijn het er tussen de 10 en de 12. Meer dan honderd reddingswerkers zijn ter plaatse, maar de reddingsactie is alles behalve makkelijk. “Er ligt zeer veel sneeuw, het is meer dan twee meter dik en meer dan 300 meter lang. De sneeuw is bovendien erg compact”, aldus een van de reddingswerkers.

De Zwitserse krant Le Nouvelliste bericht over het ongeval en zij hebben aangegeven dat een deel van de lawine over een gemarkeerde piste is komen rollen en de kans is klein dat er nog levenden onder de sneeuw vandaan gehaald worden. Op de pistes draagt vrijwel niemand een lawinepieper en door de compacte sneeuw pikken ook de lawinehonden vrijwel niets op.

Vroeg na de lawine konden volgens ooggetuigen vier wintersporters onder de sneeuw vandaan gehaald worden, maar hoeveel er nu nog begraven zijn blijft onduidelijk. “Het kunnen er nul zijn, maar ook vijftien. We moeten blijven zoeken”, aldus de reddingsdienst. Het leger is ingeschakeld om mee te helpen zoeken. Één van de opgegraven slachtoffers ligt op dit moment in levensgevaar in het ziekenhuis.

Lawinegevaar

Het is voorlopig nog een raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het lawinegevaar was 2 op de schaal van 5 en het ging om een gezekerde skipiste, waar dergelijke ongevallen eigenlijk niet zomaar voor kunnen komen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

De gesprekken hebben een tijdje mogen duren, maar nu is de inkt toch echt op het contractuele papier gekomen. Daarmee mag Isabelle Hanssen het ook aan de grote klok hangen en rijdt ze voortaan voor de blikkengigant Monster Energy. Tijd om eens met de Nijmeegse Halfpipe skister te kletsen dus! Lees Meer…

Meer Nieuws