Nieuws - 13 juni 2019   17:25 Mölltaler Gletsjer verkocht aan Slowaaks liftbedrijf

Door:

Mölltaler goes Oostblok! Een grote overname in Oostenrijk is aangekondigd. De Mölltaler Gletsjer gaat van eigenaar wisselen! 

Gisteren werd in een officieel persbericht bekend gemaakt dat het Oostenrijkse skigebied Mölltaler Gletsjer overgekocht gaat worden door Tatry Mountain Resorts, een bedrijf dat zelf vooral actief is in het Oostblok met verschillende skigebieden.

Tatry Mountain Resorts neemt per direct de aandelen over die voorheen van de Schultz Group waren en van de voormalig CEO Hans Peter Haselsteiner waren en is daarmee volledig eigenaar van het gebied geworden. Tatry Mountain Resorts was al enige tijd actief als marketingpartner van het gebied tijdens het afgelopen seizoen en heeft op basis van die samenwerking besloten om het hele gebied over te nemen.

Oost-Tirol

De voormalige eigenaar, de Schultz Group, heeft meerdere skigebieden in z’n portfolio zitten en is op dit moment erg druk met projecten in het oosten van Tirol, waardoor de focus minder op de Mölltaler Gletsjer ligt. Daarom hebben ze besloten om in te gaan op het bod van Tatry Mountain Resorts, aangezien dit voor beide partijen een win-win situatie op zou leveren.

Ankogel

Naast de overname van de Mölltaler Gletsjer neemt het bedrijf ook het gebied Ankogel over. Tatry heeft in ieder geval grote plannen en heeft grote investeringen klaar staan voor het skigebied. “Er zijn maar een paar gletsjergebieden over in Oostenrijk en helaas staat Mölltaler Gletsjer niet bekend als een van de beste”, aldus Andrej Arendas, CCO van Tatry.

De Eissee gondel staat in ieder geval op het lijstje om vervangen te worden en in Ankogel gaan ze veel doen aan de parkeergelegenheid en het aanbod van restaurants. Hoe de investering er verder uit gaat zien is nog onduidelijk, maar daar zal de komende maanden meer over bekend gemaakt worden.

Werknemers

De 80 medewerkers die het hele jaar lang werken in het skigebied zouden in ieder geval verzekerd blijven van werk. Ook wil Tatry de arbeidsvoorwaarden onder de loep nemen en heeft het bedrijf beloftes gemaakt dat de situatie alleen maar beter gaat worden voor de werknemers.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws