Nieuws - 8 september 2015   15:43 MOTA Wireless Charger: Draadloos je GoPro opladen!

Door:

Ieder jaar komen er weer nieuwe actioncams uit die weer beter zijn dan de vorige generatie, maar één probleem hebben ze nog altijd niet echt kunnen tackelen. De batterij! Als je even aan het filmen bent is de accu van je GoPro zo leeg. Je kan natuurlijk de accu wisselen met een andere, maar dat moet makkelijker kunnen toch? Het kan helemaal draadloos met de MOTA Wireless Charger! 

De GoPro accu’s gaan nou eenmaal niet erg lang mee. Er zijn wel speciale Battery Bacpacs te koop die ervoor zorgen dat je nog een extra acculading mee kan nemen op de berg, maar al met al mag je blij zijn als je de twee uur gaat halen. De accu’s zijn wel te wisselen, maar met je dikke handschoenen is dat niet echt een hele makkelijke opgave. Simpelweg je GoPro op een draadloos laadstation zetten is een stuk simpeler. De MOTA Wireless Charger is al een tijdje geleden ontworpen en heeft sindsdien een succesvolle Kickstarter campagne door gelopen. Nu zijn ze eindelijk zo ver dat ze kunnen beginnen met het leveren van de producten!

Het principe van de MOTA Wireless Charger is heel simpel, het werkt eigenlijk hetzelfde als een externe batterij voor je telefoon maar dan met wat extra fancy snufjes om het allemaal draadloos te doen. Het apparaat bestaat namelijk uit twee delen: De lader zelf en een speciale cover voor de USB poort op je GoPro. Het enige wat je hoeft te doen is de standaard cover eraf te halen, de nieuwe erop te zetten en je GoPro weer in zijn behuizing stoppen. Vervolgens kan je de GoPro met behuizing en al op de lader zetten om je accu weer vol te pompen!

MOTA Wireless ChargerDit is het magische gedeelte. Dit kleine stripje zorgt ervoor dat je de GoPro draadloos op kan laden!

 

Je hoeft dus niet meer te prutsen om je camera uit de case te halen en de accu te wisselen, je kan je GoPro heel simpel opladen met deze unit. De MOTA Wireless Charger is compatible met de GoPro HERO3, 3+ en 4 modellen en beschikt over genoeg power om je camera drie keer volledig op te laden. Om het feestje compleet te maken, de MOTA beschikt ook nog eens over een extra poort voor een standaard GoPro accu en een USB poort waarmee je bijvoorbeeld je telefoon op kan laden.

MOTA Wireless Charger

Op deze manier je GoPro volladen is vooral handig wanneer je regelmatig een ritje in de lift maakt, zo weet je zeker dat je camera altijd genoeg peut heeft. Stap je in? Haal je GoPro van je helm af, zet h’m op de lader en voordat je boven bent heb je weer een volle accu. De MOTA is spatwaterdicht en kan dus prima gebruikt worden in de sneeuw en volgens de makers moet hij ook zeker tegen een stootje kunnen.

Interesse? De MOTA Wireless Charger is voor $139,99 te koop via de eigen webshop en ze leveren ook in Nederland. Omgerekend ben je €124,66 kwijt en dan hoef je niet eens verzendkosten te betalen! Wil je dit apparaat binnen 15 dagen thuis hebben? Dan kost het je 5 dollar extra, oftewel 4,45 euro.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws