Nieuws - 19 januari 2017   12:38 MotoGP coureur Marc Marquez doet de Hahnenkamm op twee wielen!

Door:

De huidige MotoGP kampioen kan de Streif afvinken! Of nou ja, niet helemaal. Hij heeft het niet op z’n ski’s gedaan maar op twee wielen, wat misschien nog wel indrukwekkender is. Check snel de beelden! 

Vorig jaar was het de beurt aan Max Verstappen, dit jaar mag de MotoGP coureur het gaan proberen op de Hahnenkamm. Met zijn Repsol Honda motor is hij de sneeuw in gedoken maar niet zonder dat er iets gedaan moest worden. Dikke vette spikes werden onder z’n banden gedrukt om ervoor te zorgen dat hij een klein beetje grip kon hebben met z’n motor, die meer dan 200PK heeft. En dan gas geven en naar boven knallen!

En ja, met vier wielen door de sneeuw heen ploegen is al zwaar genoeg, maar als je het met twee wielen doet dan komen er weer hele andere dingen bij kijken… Je moet dat kreng in evenwicht zien te houden terwijl je eigenlijk geen grip hebt en dat is natuurlijk knap lastig te noemen! Maar gelukkig is Marc Marquez best wel een beetje gestoord te noemen en dus doet hij alsof er niks aan de hand is. Gewoon gas blijven geven alsof het een normale dag is en dan komt het wel goed.

Deze stunt is uiteraard (hoe kan het ook anders) door Red Bull opgezet nadat ze vorig jaar al met Max Verstappen een soortgelijke actie op hadden gezet. Toen ging de Nederlander met een Formule-1 auto, compleet met spikes, over de pistes in Kitzbühel en dit jaar is het dus de beurt aan een andere Red Bull atleet! Goed, genoeg gelul. Tijd voor beelden!

Marc Marquez Marc Marquez Marc Marquez Marc Marquez Marc Marquez

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws