Nieuws - 3 april 2015   9:45 Na deelnemerslijst nu ook wild card winnaars voor Nine Knights bekend

Door:

De deelnemerslijst en trailer van deze bijzondere wedstrijd in Livigno, Italië hadden ze al openbaar gemaakt, maar we moesten nog even wachten voordat de winnaars van de video contest, en dus wild cards, bekend gingen worden. En dan is daar natuurlijk nog Il Castello die de nodige aandacht voor z’n rekening neemt, want hoever zijn ze nou eigenlijk? Bekijk het na de klik!

‘s Werelds beste skiërs en snowboarders hebben een ticket geboekt naar Italië, want daar gaat van 5 tot 10 april deze unieke wedstrijd plaatsvinden en het lijkt ons overbodig te zeggen dat ze er stuk voor stuk zin in hebben. En wij natuurlijk ook, want het hele concept is er gewoon eentje om van te smullen! Het immense sneeuwkasteel, die ieder jaar weer bizar te noemen is, heeft ook dit jaar weer een set-up waar onze mond van open valt.

Dat het veel werk is om zoiets te bouwen is natuurlijk een open deur, maar wist je ook dat er vorig jaar meer dan 120.000m3 aan sneeuw is gebruikt om dit kasteel te bouwen? Of dat ze met 15 man, 15 dagen lang hebben gewerkt zodat hij helemaal klaar is voor de wedstrijd en dat het hoogste punt 20 meter hoog was? Misschien wel, waarschijnlijk niet, maar dit laat nog maar eens zien hoe bijzonder deze freestyle wedstrijd is!

De crew werkt er met man en macht aan om alles op 5 april klaar te hebben en als het allemaal gaat zoals het moet zal dit de set-up van 2015 moeten gaan worden:

Nine Knights Nine Knights Nine Knights Nine Knights Nine Knights

Een bijzondere creatie gaat het dus zeker weten worden, maar dat was uiteraard al bekend. Vandaag kregen we via Facebook een update:

3 days to go!!!With KIKU Apples, Smith Optics, Suzuki Automobile Deutschland

Posted by Nine Knights on donderdag 2 april 2015

Er is dus nog best wel werk aan de winkel, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat alles goed gaat komen. Als je trouwens denkt “is dat nou een miniramp bovenop een berg met sneeuw?!” dan heb je het helemaal goed gezien want ook de skateboarders zijn dit jaar uitgenodigd voor Nine Knights en zij zullen zich, net zoals de snowboarders, van hun allerbeste kant laten zien. De snowboarders zijn natuurlijk ook pas voor het eerst aanwezig tijdens deze wedstrijd en ze zullen er dus alles aan doen om te laten zien dat ze al langer uitgenodigd hadden moeten worden.

De online contest winnaars

Suzuki Nine Knights had met de deelnemerslijst al 98% van de atleten bekend gemaakt, het enige wat nog moest gebeuren waren vier winnaars verwelkomen. Twee voor de skiërs en twee voor de snowboarders, maar er was voor de online contest op beide disciplines maar één uitnodiging. Uiteindelijk was het de skiër Tom Ritsch uit Oostenrijk en de snowboarder Simon Gruber uit Italië die een invite hebben gekregen, hun video’s kan je hieronder bekijken. Hier bleef het niet bij, want tijdens ‘The Mottolino Open’ konden de overige uitnodigingen gewonnen worden. Deze ging naar de skiër Alex Benz uit Zwitserland en de snowboarder Marco Donzelli uit Italië.

Tom Ritsch:

Simon Gruber:

Bron:

Foto's: Website Nine Knights

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws